Az MVM Csoport Magyarország 3. legnagyobb vállalatcsoportja, a legnagyobb energetikai tudásközpont is egyben. Az áram- és gázellátás biztosítása mellett kiemelten kezeli az energetikai innovációk támogatását, a piacképes startupok felkarolását, illetve az energetikához kapcsolódó ismeretterjesztést, edukációt.

A Kristálytiszta Elektronika gyakorlatorientált tananyag elektronikai és programozási alapismeretek elsajátítását teszi lehetővé középiskolások számára. A 440 oldalas tananyaghoz összeállításra került egy eszköz- és alkatrészcsomag (labortáp, multiméter, programozó, egyedi programozó adapter, különféle elektronikai alkatrészek), amellyel a tananyagban bemutatott mintapéldák is könnyen megvalósíthatók, ezzel is segítve a témakörök megértését.

Az összes tananyagrész ingyenesen letölthető magyar és angol nyelven, bejelentkezés után a http://kristalytisztaelektronika.hu/ oldalról, illetve javasoljuk a https://www.facebook.com/kristalytisztaelektronika Facebook-oldal követését, ahol izgalmas elektronikai tartalmakat osztanak meg a tananyag írói, akik mindannyian az iparban dolgozó tapasztalt mérnökök, és szívükön viselik a diákok elektronikai területhez kapcsolódó fejlődését.

A teljes eszköz- és alkatrészcsomagok tartalmazzák az összes olyan laboratóriumi felszerelést, illetve az összes olyan alkatrészt, melyeket a Kristálytiszta Elektronika tananyag is használ a fejezetei során.

Az MVM jóvoltából biztosított csomagok birtokában az iskolák tanulói képesek lesznek egyből a gyakorlatban is kipróbálni az elméletben tanultakat. A csomagok hasznos kiegészítők lesznek szakkörök, egyes tanórák, illetve egyéni projektmunkák során is.

*A tananyag Erasmus+ támogatásból valósult meg, ingyenesen letölthető.