Tóth Árpád Gimnázium

4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.

info@totharpadgimnazium.com

Tel.: +36 52 411225 OM: 031199

Kedves Vizsgázók!

Kérjük, hogy a honlapon található beosztásoknak megfelelően (2019. augusztus 22- szeptember 2.) időben jelenjenek meg a vizsgákon, melyekre személyazonosító igazolványt feltétlenül hozzanak magukkal!

Tartalmas felkészülést és sikeres vizsgát kívánunk!

Irásbeli beosztás

Szóbeli beosztás

2019.08.01.

Szalagavató

Értesítjük a kedves szülőket és érdeklődőket, hogy a Tóth Árpád Gimnázium szalagavató ünnepsége a Főnix Csarnokban 2019. szeptember 21-én 16.00 órai kezdettel kerül megrendezésre.

2019.07.29.

Siker a nyelvtanulást segítő Erasmus+ pályázatokon

Balogh-Szikora Ildikó tanárnő vezetésével a Tóth Árpád Gimnázium az alábbi két Erasmus pályázatot nyerte ebben a félévben.

A 18 hónapra szóló MOBILITÁSI PROJEKTEK (KA1) program keretében 8 pedagógus vesz részt továbbképzésen Spanyolországban, Írországban, Angliában, Észak-Írországban, Olaszországban, Izlandon és Ausztriában. A program megvalósítása során reményeink szerint a tantestület összes tagja és diákjaink is innovatív módszerekkel, modern szemlélettel lesznek gazdagabbak.

Az ISKOLAI, ÓVODAI PARTNERSÉGEK (KA229) pályázat pedig 2 évre szól és diákok dolgoznak majd egy nagyszabású közös projekten Belgiummal, Portugáliával, Spanyolországgal, Csehországgal és Olaszországgal. A projekt során a diákok tanáraik vezetésével digitális tananyagot, játékos feladatokat hoznak létre különböző témaköröket érintve. Ezek a feladatok később mindenki számára elérhetőek lesznek.

E pályázat keretében is egy-egy hetet tölthetnek diákjaink az egyik célországban Európai Uniós támogatással.


2019.07.09.

Gyöngyösön megrendezett Bugát Pál Természetismereti Vetélkedő országos döntője

A döntőbe a Békési Rebeka - Csomor Lili - Kovács Luca összeállítású (11. C) csapat jutott be. A három nap során részt vettek komplex írásbeli, informatikai és szóbeli fordulókon, kémia laborgyakorlaton és terepgyakorlaton. A végső összesítésben a 16. Helyezést érték el. Nagyon büszke vagyok az eredményükre!

Felkészítő tanáraik: Hotziné Pócsi Anikó és Szűcsné Kerti Anita

2019.07.03

Német nyelvi levelező verseny

A korábbi évekhez hasonlóan a 2018/19-es tanévben is megrendezésre került a HEBE német nyelvi országos levelező verseny, amely 5 fordulóból állt. 1. helyezést ért el Silling Szintia Adriána 9.C osztályos tanuló. Kiváló eredményéhez gratulálunk. Felkészítő tanára Kárpáti Noémi.

2019.06.25

Nyári ügyelet, ügyintézés

A nyári szünetben iskolánkban a szerdai napokon tartunk ügyeletet 9:00-13:00 óráig.

2019.06.25

Nyári ODK-tábor Bulgáriában!

Időpont: 2019. július 30. (kedd) – augusztus 6. (kedd)

Helyszín: Samokov, Rila-hegység , Bulgária

Elhelyezés: Grand Hotel Samokov, 2-3-4 ágyas szobák, (https://www.hotelgrand-samokov.com/index.php?l=2)

Ellátás: Reggeli és vacsora

Utazás: Autóbusszal (hajnali indulás, késő esti érkezés!)

Program:

    • Városnézés Szófiában, Plovdivban.
    • A Rilai Kolostor megtekintése.
    • Sok-sok gyalogtúra, néhány cél: Muszala-csúcs (2925 m – a Balkán-félsziget legmagasabb csúcsa), Héttó-völgy, Zeleni Kamak (2591 m), Szkakavica-vízesés, Vitosa-hegység, Fekete-csúcs (2290 m), Stob-i kőpiramisok, szurdokvölgyek, tavak, hágók…
    • Különböző esti programok (kártyacsaták, vetélkedők, fürdőzés stb.).

Részvételi díj: 40 000 Ft + 150 euró

A részvételi díj tartalmazza a 7 éjszakai szállás, a félpanziós ellátás, az oda és visszaút, a helyi közlekedés valamint az utasbiztosítás költségeit.

Jelentkezni Bodó Tamás (C1.14 iroda) igazgatóhelyettes úrnál lehet június 28-ig a részvételi díj befizetésével.

Készítette: Anthony.ganev a(z) angol Wikipédia-ról, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4980070

Informatikából jelesre érettségizőknek

Az emelt vagy középszintű informatikai érettségi vizsgát jelesre teljesítők további vizsga nélkül, a mindenkori legkedvezményesebb regisztrációs díj befizetése ellenében igényelhetik az ECDL-bizonyítványt. Az ECDL-bizonyítvány igénylésére az érettségi bizonyítvány megszerzésétől számított két éven belül van lehetőség. Az igénylés menete és a letölthető regisztrációs lap az alábbi linkeken érhető el:

2019.06.18.

III. helyezett lett a TÁG-os teniszcsapat a diákolimpiai döntőben

Idén is Balatonbogláron rendezték meg a teniszezők országos diákolimpiai döntőjét. A Tóth Árpád Gimnázium fiú teniszcsapata a 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Veres Bence, Molnár Máté, Máthé Dominik. Felkészítő tanár: Kozák István testnevelő.

2019.06.11.

Az eisenstadti székhelyű Esterhazy Magánalapítvány által szervezett versenyen 149 kárpát-medencei csapat indult. A középdöntőbe 30, a döntőbe 14 csapat jutott. A Tóth Árpád Gimnáziumból két csapat jutott a Magyar Tudományos Akadémián tartott középdöntőbe. A csapatok Horthy Miklósról és Horváth Árpád debreceni színigazgatóról írtak esszét kenderesi intézmények, a Horthy Miklós Alapítvány, az Egri Érseki Levéltár, a Csokonai Színház, a Déri Múzeum, a HBM Levéltár, a Református Kollégium Könyvtára, a Debreceni Egyetem Könyvtára és Czakó László búvár segítségével. Gemza Péterrel, a Csokonai Színház igazgatójával interjú készült, ezen kívül a színház jelmezekkel támogatta az instagramos fotók elkészítését. A döntő az eisenstadt-i (Ausztria) Esterhazy-kastély Haydn termében zajlott április 27-én. A Tiszántúlról a két tágos és egy békéscsabai csapat jutott a döntőbe. A középdöntőbe jutott csapat tagjai: Hollósi Máté, Szabó Anita, Virágos Vivien. A döntőbe jutott csapat különdíjat kapott: előadhatják a döntős színdarabjukat Budapesten a Nemzeti Múzeumban a múzeumok éjszakáján. A csapat tagjai: Fazekas Viktória, Silling Dorottya, Csató Bence. A csapatok felkészítő tanára Balláné Sárosi Ágnes, mentoruk Németh Jolán, a Csokonai Színház volt dolgozója.

Döntős csapatunk színpadi produkciója a 35. percnél kezdődik: https://www.facebook.com/estoriverseny/videos/446761306129883/

2019.06.03.

A B 33-as Kosárlabda Diákolimpiai döntőben szerepelt a TÁG lány és fiú kosárlabda csapata

Június 1-én Budapesten került megrendezésre a B 33-as kosárlabda diákolimpia döntője.

A fiúknál 250 csapatból,míg lányoknál 150 csapatból a legjobb 12-12 csapat szerepelt a döntőben. 4 csoportban 3 csapat szerepelt. A lányok sajnos nem tudták kivívni a továbbjutást / 9-12.helyen végeztek/,míg a fiúk mindkét mérkőzésükön győztek és jutottak a legjobb 8 közé,majd magabiztos győzelemmel: a legjobb 4 közé. A döntőbe jutásért szoros mérkőzésen kikaptak, így a 3.helyen végeztek.

Lányok: Papp Nelli, Szabó Zita,Szabó Gréta,Mezei Dóra

Fiúk: Balázs Soma, Csikai András,Csomor Péter,Gáspár Mátyás

GRATULÁLUNK!

2019.06.03.

Sós Barnabás Középiskolás Diákolimpiai Bajnokságot nyert

2019. május 25-én Székesfehérváron megrendezett Középiskolás atlétikai diákolimpián, Sós Barnabás 11. D osztályos tanuló, 1500 m-es síkfutásban magyar bajnokságot nyert. 800 m-en 5.helyen végzett.

Felkészítője: K.Szabó Gábor

Gratulálunk.

2019.05.29.

Év tanára díjkiosztó gála

"Egy igazán jó tanár emléke egész életünkben elkísér. Útravalóját, amely tudásból, emberségből, lelkesedésből és sok más emberi kvalitásból tevődik össze, életünk során sokszor elővesszük. " Ezen gondolatok jegyében került május 24-én Gödöllőn, immár 5. alkalommal megrendezésre a Hebe kft. szervezésében az "Év tanára" díjkiosztó gála. Az idei rendezvényre - hasonlóan az előző évekhez- tanítók és tanárok az ország különböző iskoláiból kaptak meghívást. A meghívottak között volt Kárpáti Noémi Tanárnő, iskolánk német szakos tanára, munkaközösség- vezetője, aki különdíjat vehetett át. Az elismeréshez szívből gratulálunk.

2019.05.28.

Strandröplabda diákolimpiai országos döntő

A strandröplabda diákolimpiai országos döntőben - az induló 51 csapatból - a 3. helyen végeztek a "TÁG-os" fiúk. A csapat tagjai: Kis Imre, Veres Bence. Felkészítő tanár: Suba István. A döntőn helyettesítette: Kozák István.

Gratulálunk!

2019.05.24.

Regionális német nyelvi verseny

Május 22-én került megrendezésre az IT Services Hungary Kft. és a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete által szervezett regionális német nyelvi verseny döntője. A három fordulóból álló versenyen 88 tanuló indult. A 3. fordulóba, azaz a döntőbe 11 versenyző juthatott tovább.Iskolánkat a döntőben 3 diák is képviselte. Barta Zsanett a 3., Halász Blanka a 4., Kálmán Kevin a 6. helyen végzett. Mindannyian a 11. C osztály tanulói. Felkészítő tanáruk Kárpáti Noémi.

Kiváló eredményükhöz szívből gratulálunk.

2019.05.24.

Versenyeredmény

A TÁG fiú röplabda csapata meghívást kapott a Megyei Sportnapok folytatására, annak regionális döntőjére, amelyet május 15-én Debrecenben rendeztek meg.

A döntőn rajtunk kívül még öt csapat szerepelt. A Szent József Gimnáziumban lezajlott minden mérkőzést megnyertek a fiúk, így első helyen zártuk ezt a megmérettetést. Felkészítő: Suba István

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

A csapat tagjai: Bakó Pál Ignác, Meliska Dávid, Kiss Imre, Veres Bence, Molnár Máté, Elek Péter, Papp Szabolcs

2019.05.21.

Újabb kiemelkedő sikerek kémiából

Május 12–13-án került megrendezésre Szolnokon a CURIE Kémiaverseny országos döntője. Ezen a tanulmányi versenyen ebben az évben mintegy kétezer magyarországi, illetve határainkon túl élő, magyar anyanyelvű tanuló vett részt. Az országos döntőn való részvételre közel 150-en kaptak lehetőséget. Az idén 30. alkalommal megrendezett verseny országos döntőjébe iskolánk 4 tanulója jutott be, és a következő eredmények születtek:

10. évfolyamon Lovas Miklós 10.d osztályos tanuló 1. helyezést ért el, felkészítő tanára dr. Várallyainé Balázs Judit tanárnő.

9. évfolyamon Gólya István 9.c osztályos tanuló 4. helyezést, míg Emri Katalin 9.d osztályos tanuló 13. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Hotziné Pócsi Anikó tanárnő.

A 11-12. évfolyamosok versenyében Keserű Kristóf 12.d osztályos tanuló az 5. helyen végzett. Felkészülését dr. Várallyainé Balázs Judit és Hotziné Pócsi Anikó tanárnők segítették.

Az újabb szép sikerekhez szívből gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak egyaránt!

2019.05.16.

E-ügyintézés

Tisztelt Szülők! A KRÉTA rendszerben 2019. március 1-től lehetőség van az elektronikus ügyintézésre az e-Ügyintézés felületén. A részletekről a honlapunk Szülőknek menü E-ügyintézés almenüjében olvashatnak.

2019.03.06.

2018/2019-es tanévben több diákunk sikeresen szerepel illetve szerepelt különböző tantárgyi és sportversenyeken. Az iskola közössége 4 diákért szorított az OKTV döntők során. A döntőkben a következő eredmények születtek:

Szathmári Benedek 11. D osztályos tanuló

Latin OKTV döntőn II. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Dr. Biczóné Porcsin Judit

Nagy Viktor Márk 12. E osztályos tanuló

Informatika OKTV Alkalmazói kategóriában VIII. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Kelemen Mihály

Szűcs Dorka Gabriella 12. C osztályos tanuló

Földrajz OKTV döntőn XIII. helyezést ért el.

Felkészítő tanárok: Kiss Dorottya Erna és Dr. Szűcsné Kerti Anita

Pintye Dóra 11.D osztályos tanuló

Német OKTV döntőn XXI. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Jenei Marianna Edit

Diákjaink elért eredményeihez és a felkészítő tanároknak szeretettel gratulálunk!

2019.04.26.