Tóth Árpád Gimnázium

4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.

info@totharpadgimnazium.com

Tel.: +36 52 411225 OM: 031199

Tavaszi szünet

Kedves Diákok! 2020. április 9-től 14-ig tavaszi szünet lesz. Ebben az időszakban a tanítás a digitális munkarendben is szünetel.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket, jó pihenést, jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető

2020.04.05.

Próbaérettségi matematikából

Kedves Végzős Diákok! A szaktanárok döntése alapján közös próbaérettségire csak matematikából kerül sor. Ennek időpontja: 2020. április 8. szerda 8:00. Ezen a napon a kontakt óráitok a próbaérettségi miatt elmaradnak. További részletekről a matematika szaktanárotoktól kaptok tájékoztatást.

2020.04.05.

Az osztályozó vizsgákról

Kedves Diákok! Ezúton tájékoztatunk Benneteket, hogy az osztályozó vizsgák a tanév rendjében tervezett időpontokban, online módon kerülnek lebonyolításra az alábbiak szerint:

2020. április 16. csütörtök

9:00 Informatika gyakorlati vizsga – 90 perc

9:00: Angol írásbeli vizsga a 10. évfolyam anyagából – 60 perc

13:00 Angol szóbeli vizsga a 10. évfolyam anyagából az itt elérhető beosztás szerint

2020. április 17. péntek

9:00 Angol, német, olasz, spanyol írásbeli vizsga a 11. évfolyam anyagából (egy tanuló esetében német nyelv a 9/AJTP évfolyam anyagából) – 60 perc

13:00 Angol, német, olasz, spanyol szóbeli vizsga a 11. évfolyam anyagából (egy tanuló esetében német nyelv a 9/AJTP évfolyam anyagából) az itt elérhető beosztás szerint

2020. április 20. hétfő

9:00 Angol, német, olasz, spanyol írásbeli vizsga a 12. évfolyam anyagából (egy tanuló esetében történelem a 9/AJTP évfolyam anyagából) – 60 perc

13:00 Angol, német, olasz, spanyol szóbeli vizsga a 12. évfolyam anyagából (egy tanuló esetében történelem a 9/AJTP évfolyam anyagából) az itt elérhető beosztás szerint

Az online osztályozó vizsgákról, akárcsak a hagyományos osztályozó vizsgákról jegyzőkönyv készül.

Általános tudnivalók az írásbeli és gyakorlati vizsgákról

Az osztályozó vizsgára külön Classroom csoport készül, ebbe meghívást kapsz, amit el kell fogadnod. A feladatok időzítve jelennek meg, ezért néhány perccel a vizsga kezdete előtt be kell lépned az osztályozó vizsgás Classroomba. Az írásbeli vizsga során online kapcsolatban leszel a szaktanároddal a Meet program segítségével. Ezért az osztályozó vizsgás Classroom üzenőfalán keresztül kapott link segítségével néhány perccel a vizsga kezdete előtt a Meet programba is be kell lépned.

Az informatika gyakorlati vizsgáról

A gyakorlati vizsgához a fájlok tömörítve az osztályozó vizsgára létrehozott Classroom csoportban lesznek elérhetők,. Ezeket kitömörítés után meg kell oldanod, és vissza kell küldened a Classroom felületén keresztül. A feltöltés után a megoldásaidat e-mailben is küld el a csoport tanárának!

Ha más által elkészített és lemásolt dokumentumot küldesz vissza, a vizsgád értékelhetetlen. A letöltés és a visszaküldés idejét a rendszer naplózza.

Az idegen nyelvi írásbeli vizsgáról

Az idegen nyelvi írásbeli vizsga 60 tesztkérdést fog tartalmazni, melyet 60 perc alatt kell megoldanod, amelyet az osztályozó vizsgára létrehozott Classroom csoportból érhetsz el. A tesztkérdéseket a szaktanárod állítja össze. A tesztkérdések sorrendje, és a válaszok sorrendje az egyes diákoknál különböző lesz. A 60 perc a kérdéseken való gondolkodásra és a megoldások rögzítésére lesz elegendő.

Általános tudnivalók a szóbeli vizsgáról

A szóbeli vizsgára a szaktanárod által kijelölt témák közül előzetesen egyet ki kell választanod. Erről a témáról készítened kell egy 8-10 diából álló, maximum tíz perces prezentációt az adott idegen nyelven. A prezentációban szerepeljen kép is. A szóbeli vizsga során ezt a prezentációt kell előadnod, valamint a prezentáció után a szaktanárod által feltett kérdésekre válaszolnod. A szóbeli felelet maximum 15 perces lesz, és a Meet program segítségével 3 tagú bizottság előtt zajlik. A megkapott belépési linkkel a beosztásban szereplő időpontban kell belépned a Meet programba.

2020.03.30.

Gyermekétkeztetés - DIM módosított tájékoztatója (részletek a lenyíló ablakban)

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Kérjük olvassák el a Debreceni Intézményműködtető Központ alábbi, módosított tájékoztatását a gyermekétkeztetés igénylésére vonatkozóan:

-----------------------------------------------

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az étkezést igénylő óvodás és

iskolás gyermekek részére lehetőséget biztosítunk az ebéd egyszer használatos edényben

történő elvitelére az alább felsorolt ügyeletes óvodák elkülönített területén (udvar, vagy

előtér) hétköznapokon 11 és 12 óra között. Az étkezést igénylő józsai, illetve dombostanyai

lakcímmel rendelkező óvodás és iskolás gyermekek számára lehetőség van a tízórai, ebéd,

uzsonna Józsa, illetve Dombostanya városrészre történő kiszállítására.

A rendelés a saját iskola/óvoda élelmezésszervezőjénél/óvodatitkáránál telefonon történik.

Előre maximum egy heti rendelést lehet leadni!

Minden nap 9:30-ig lehet megrendelni, illetve lemondani a következő napi étkezést.

A tanév közben érvényes étkezési térítési díjak, illetve kedvezmények lesznek érvényben.

A térítési díj befizetésére csak bankkártyás fizetési móddal lesz lehetőség a www.diminfo.hu

weboldalon található szülői felületen keresztül adott hónap 1-10-ig.

Hajnal János

Debreceni Intézményműködtető Központ

igazgatója

-------------------------------------

Élelmezésszervező neve: Kovács Boglárka

Telefonszáma: 06 20 294 9002

Kijelölt óvoda:

Levendula Óvoda

(4024 Debrecen,Varga u. 23.)

-------------------------------------

Kapcsolódó dokumentumok internetes elérhetőségei:

https://drive.google.com/open?id=14BtP7OSL888JvMwGRUv8t_TynMJNdZo7

https://drive.google.com/open?id=1VhozgisKBk5pu65Si1QtHgGvMBbUOykD

https://drive.google.com/open?id=1osFch3Q6Mc-kz5u8aXR7vvMXAV_aj7jl


Kedves Diákok!

A digitális oktatás első lépéseit megtettük, szerdától kialakul a rendszer az alábbiak szerint:

- A órarend továbbra is érvényben van, ám a tanórák egy részére feladatot kaptok a Classroom-on keresztül, egy része pedig online óra lesz.

- A honlapon látható új órarend (kontakt órarend) azokat az órákat tartalmazza, amikor lehetőleg online módban kell lennetek, és a pedagógus által tartott online órán vesztek részt. Ezeknek az óráknak a megtartására a Meet programot és a Discord-ot fogjuk használni. A Discord-ról lejjebb találhattok információkat, a Meet pedig egy Google alkalmazás, ugyanott találjátok, ahol a Classroom-ot.

- A többi tanóra is (ami csak a régi órarendetekben látható) "meg lesz tartva" önállóan végezhető feladatok formájában. Javaslom, hogy a kiküldött feladatokkal akkor foglalkozzatok, amikor egyébként is az adott szakórátok lenne.

- Továbbra is javaslom a napirend betartását és a rendszeres testmozgást.

Kedves Diákok! Köszönjük az együttműködést és a türelmet. Sokat segítetek nekünk, így menni fog ez a digitális oktatás.

Köszönettel: Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető

2020.03.17.

Discordra fel!

Kedves diákok ma megnyílik a TÁG Discord szervere felétek. Arra kérek mindenkit hogy csak a saját nevével jöjjön fel.

Külön köszönöm a segítséget a következő diákoknak: Silling Dorottya, Ardai Balázs, Tárkányi László, Vadon László, Kovács Balázs

Segítség a telepítéshez és beállításhoz.

Takács Péter

2020.03.17.

Kedves Diákok!

2020. március 16-tól életbe lép és visszavonásig érvényben marad a digitális munkarend. Ez az oktatási forma várhatóan hosszabb ideig, több hétig, akár hónapokig tarthat. Az új rendszer nagyobb önállóságot ad nektek, ám a hatékony működéséhez szükséges, hogy felelősségteljesen álljatok az előttünk álló feladatokhoz. Mi, a Tóth Árpád Gimnázium tanárai megbízunk bennetek és számítunk az együttműködésetekre.

A hétfői nap a felkészülés jegyében telik. Ennek keretében a következő tennivalók vannak ma:

- Az oktatáshoz a TÁG Google rendszerét fogjuk használni, ellenőrizzétek, hogy a totharpadgimnazium.com végű e-mail fiókotokba be tudtok-e lépni. Más e-mail cím nem megfelelő. Ezt a fiókot folyamatosan figyelemmel kell kísérni.

- Az oktatás színtere a Google Classroom virtuális tantermei lesznek. A mai nap folyamán minden tantárgyból létrejönnek a tantermek, ahová meghívást kaptok az e-mail címetekre. Ezeket a meghívásokat el kell fogadnotok.

- Készüljetek fel a rendszeres tanulásra. Javasoljuk, hogy minden munkanapon reggel 8-kor kezdjetek hozzá a napi feladatokhoz. Alakítsatok ki magatoknak napirendet, melynek során vegyétek figyelembe az iskolai órarendet.

- Az óráitok egy része kontakt óra lesz, ezek az órák az órarendi órák időpontjában lesznek megtartva. Itt az on-line jelenlét szükséges. A felmerülő problémákat ekkor tudjátok megbeszélni a szaktanárokkal, és az ellenőrzések egy részére is ekkor kerül sor. Ennek formáiról és a kontakt órarendről hamarosan tájékoztatunk Benneteket.

- A többi tanóra során önállóan kell dolgoznotok a tanáraitok útmutatása alapján. Itt nem vagytok annyira időhöz kötve, de a napi feladatok elvégzését mindenképpen javasoljuk.

- Lesznek testnevelés óráitok is, az egészségetek szempontjától nagyon fontos, hogy ne hanyagoljátok el a testmozgást ebben az időszakban sem.

- Alakítsatok ki magatoknak megfelelő tanulási környezetet. Jelezzétek az osztályfőnöknek ma 11 óráig, ha internet vagy számítógép nem áll a rendelkezésetekre.

Az új rendszer kialakítása mindannyiunknak sok feladatot ad. Sok tapasztalatot kell még szereznünk, hogy gördülékenyen menjen, addig is türelemre lesz szükség. Segítsük egymást kölcsönösen! Az elkövetkező időszakra mindenkinek jó munkát, kitartást és jó egészséget kívánok!

Köszönettel: Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető


(Akinek nem sikerül belépnie a totharpadgimnazium.com-os fiókjába, új jelszót itt igényelhet: új jelszó igénylése

2020.03.16.

Hetedikes diákok szüleinek figyelmébe!

Tisztelt Szülők! Szeretném felmérni, hogy tudják-e biztosítani a napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletét gyermeküknek, vagy kérik ennek intézményi megszervezését. Csak azon szülők vehetik igénybe - a kormányrendelet értelmében - ezt a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Ugyanakkor kötelességem tájékoztatni Önöket, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

Kérem, aki kéri a gyermeke felügyeletét ezt e-mailben jelezze az alábbi címre történő levélküldéssel: info@totharpadgimnazium.com hétfőn reggel 8 óráig. (Aki nem kér felügyeletet annak nem szükséges levelet küldenie.)

Köszönettel: Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető

2020.03.15.

Rendkívüli helyzet

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

2020. március 13-án az Operatív Törzs határozata alapján Orbán Viktor miniszterelnök akciótervet tett közzé, melynek értelmében 2020. március 16-tól a későbbiekben meghatározott időpontig a következők lépnek életbe:

A diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Új oktatási munkarend kerül bevezetésre, amit digitális munkarendnek nevezünk. Ezt a munkarendet a későbbiekben ismertetjük, a kidolgozása jelenleg még folyamatban van.

Az információkat, aktualitásokat az intézményi honlapon (www.totharpadgimnazium.com), az iskolai e-mail-en és a KRÉTA rendszer faliújságján keresztül juttatjuk el az iskola közösségéhez, ezek tekinthetők mérvadónak. Kérjük, mindenki naponta többször tájékozódjon ezekről az információs csatornákról.

A totharpadgimnazium.com-os e-mailjére és Google fiókjára mindenkinek szüksége lesz. Kedves diákok, kérlek ellenőrizzétek, hogy be tudtok-e lépni. Akinek nem sikerül itt kérhet új jelszót: új jelszó igénylése

A hatékony tanulás, a tanév sikeres befejezése érdekében számítunk mindenkinek a felelősségtudatára és az együttműködő készségére.

Az iskola közösség tagjainak megértését, segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel: Fenyősné Kircsi Amália

2020.03.14.

Felvételi eredmények - ideiglenes felvételi jegyzék

Kedves Felvételiző Diákok! Tisztelt Szülők!

A Tóth Árpád Gimnáziumban 2020. február 27-28-án lezajlottak a szóbeli felvételi vizsgák. Az általános iskolai eredmények, a központi írásbeli vizsgák pontszámai és a szóbeli vizsga eredményei, valamint a 2020. március 5-én megtartott (szóbeli) pótfelvételi vizsga eredményei alapján tagozatonként kialakultak a rangsorok. A jegyzék csak tájékoztató jellegű, hiszen minden diák annyi rangsorban szerepel, ahány helyre beadta a jelentkezését, felvételt azonban legfeljebb egy helyre nyerhet. Tájékoztatásul az egyes tagozatoknál feltüntetjük, hogy a korábbi években hányadik helyen rangsorolt tanuló került be utolsóként az adott képzési területre. A hatosztályos képzés esetén csupán a tavalyi adat áll rendelkezésünkre.

2020.03.06.