Tóth Árpád Gimnázium

4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.

info@totharpadgimnazium.com

Tel.: +36 52 411225 OM: 031199

Regionális német nyelvi verseny

Május 22-én került megrendezésre az IT Services Hungary Kft. és a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete által szervezett regionális német nyelvi verseny döntője. A három fordulóból álló versenyen 88 tanuló indult. A 3. fordulóba, azaz a döntőbe 11 versenyző juthatott tovább.Iskolánkat a döntőben 3 diák is képviselte. Barta Zsanett a 3., Halász Blanka a 4., Kálmán Kevin a 6. helyen végzett. Mindannyian a 11. C osztály tanulói. Felkészítő tanáruk Kárpáti Noémi.

Kiváló eredményükhöz szívből gratulálunk.

2019.05.24.

Strandröplabda diákolimpiai országos döntő

A strandröplabda diákolimpiai országos döntőben - az induló 51 csapatból - a 3. helyen végeztek a "TÁG-os" fiúk. A csapat tagjai: Kis Imre, Veres Bence. Felkészítő tanár: Suba István. A döntőn helyettesítette: Kozák István.

Gratulálunk!

2019.05.24.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező tanulók részvételével az idén is megszervezzük nyári táborunkat, az Aranyos Hívogatót, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a Programmal, a kollégium lehetőségeivel, Debrecennel.

A tábor helyszíne: Tóth Árpád Gimnázium (4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.), Gulyás Pál Kollégium (4024 Debrecen, Sumen utca 3.), időpontja: 2019. június 24-26.

Tovább a teljes cikkhez.

2019.05.22.

Versenyeredmény

A TÁG fiú röplabda csapata meghívást kapott a Megyei Sportnapok folytatására, annak regionális döntőjére, amelyet május 15-én Debrecenben rendeztek meg.

A döntőn rajtunk kívül még öt csapat szerepelt. A Szent József Gimnáziumban lezajlott minden mérkőzést megnyertek a fiúk, így első helyen zártuk ezt a megmérettetést.

Felkészítő: Suba István

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

A csapat tagjai: Bakó Pál Ignác, Meliska Dávid, Kiss Imre, Veres Bence, Molnár Máté, Elek Péter, Papp Szabolcs

2019.05.21.

Versenyeredmény

A Készpénzkímélő Iskolahálózat által működtetett keszpenzkimeloiskolak.hu weboldal fotópályázatot hirdetett, amelyen be kellett mutatni, hol használják a diákok a készpénzkímélő megoldásokat.

Iskolánkból a legjobb pályamunkát Németi Alex 9.E osztályos tanuló nyújtotta be . Nyereménye egy GoPro Hero 3 akciókamera.

Eredményéhez és nyereményéhez gratulálunk!

2019.05.21.

"Édes anyanyelvünk" - megyei forduló

Kósa Eszter, 11. e osztályos tanuló az "Édes anyanyelvünk" verseny megyei fordulóján második helyezést ért el, és így a nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjébe jutott.

Eszter teljesítményéhez szívből gratulálunk!

Felkészítő tanára: Szücsné Balogh Judit

2019.05.20.

Újabb kiemelkedő sikerek kémiából

Május 12–13-án került megrendezésre Szolnokon a CURIE Kémiaverseny országos döntője. Ezen a tanulmányi versenyen ebben az évben mintegy kétezer magyarországi, illetve határainkon túl élő, magyar anyanyelvű tanuló vett részt. Az országos döntőn való részvételre közel 150-en kaptak lehetőséget. Az idén 30. alkalommal megrendezett verseny országos döntőjébe iskolánk 4 tanulója jutott be, és a következő eredmények születtek:

10. évfolyamon Lovas Miklós 10.d osztályos tanuló 1. helyezést ért el, felkészítő tanára dr. Várallyainé Balázs Judit tanárnő.

9. évfolyamon Gólya István 9.c osztályos tanuló 4. helyezést, míg Emri Katalin 9.d osztályos tanuló 13. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Hotziné Pócsi Anikó tanárnő.

A 11-12. évfolyamosok versenyében Keserű Kristóf 12.d osztályos tanuló az 5. helyen végzett. Felkészülését dr. Várallyainé Balázs Judit és Hotziné Pócsi Anikó tanárnők segítették.

Az újabb szép sikerekhez szívből gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak egyaránt!

2019.05.16.

"A 9. AJTPa osztályosok Bonyhádon vettek részt az Arany János Tehetséggondozó Program sportversenyén. A fiúk labdarúgásban a 3. helyen, a lányok a 4. helyen végeztek. Oláh Szandra a sakkversenyben a dobogó második fokára állhatott fel. Gratulálunk!"

2019.05.03

TÁG-os diákok sikere a XXIII. Curie Környezetvédelmi Emlékverseny Országos döntőjén

Iskolánk tanulói szép eredményeket értek el a Szolnokon, 2019. április 27-én megrendezett XXIII. Curie Környezetvédelmi Emlékverseny Országos döntőjén.

A Csapó Enikő, Dankó Szilvia, Kalmár Gabriella (11.D) alkotta csapat országos 2. helyezést ért el a 11-12. évfolyamosok kategóriájában (felkészítő tanáraik: Szűcsné Kerti Anita és Fenyősné Kircsi Amália).

A 9-10. évfolyamosok versenyében is szép eredmények születtek. A Konyári Eszter, Nagy Kincső, Szabó Lili (9.C) alkotta csapat országos 5. helyezést ért el (felkészítő tanáraik: Hotziné Pócsi Anikó és Szűcsné Kerti Anita). A Nagy Emese, Szabó Dávid, Varga Bendegúz (10.C) alkotta csapat országos 10. helyezett lett (felkészítő tanáraik: Dr. Várallyainé Balázs Judit és Szűcsné Kerti Anita). Az Eke-Rigó Anna, Emri Katalin, Katus Dóra (9.D) alkotta csapat országos 12. helyezést ért el (felkészítő tanáraik: Hotziné Pócsi Anikó és Szűcsné Kerti Anita). Az Abuczki Anna, Gáspár Dorottya, Kovács Kitti (10.D) alkotta csapat országos 13. helyezett lett (felkészítő tanáraik: Novák Veronika és Dr. Várallyainé Balázs Judit).

A Dancsi Liliána, Pásti Dorottya, Telenkai Laura, (9/Ny.C) alkotta csapat országos 8. helyezést ért el a 7-8. évfolyamosok kategóriájában, ahol a nevezési tárgyként értékelt Dokumentáció kategóriában 2. helyezést értek el (felkészítő tanáraik: Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Surányi László).

Valamint iskolánk kapott egy külön elismerést is, mint a legtöbb országos döntős csapattal érkező iskola.

Eredményeikhez és munkájukhoz szeretettel gratulálunk!

2019.04.29

Kedves Felvételiző Diákok!

A gimnáziumi felvételről illetve elutasításról szóló határozatokat postáztuk. Azok a tanulók, akik elutasító határozatot kaptak, a döntés ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül eljárást indíthatnak. Az eljárást a kiskorú tanuló törvényes képviselője kezdeményezheti. Az eljárást megindító kérelmet érdeksérelemre vagy jogszabálysértésre való hivatkozással a döntést meghozó intézmény vezetőjéhez kell benyújtani, de a Debreceni Tankerület Központ igazgatója, Pappné Gyulai Katalin részére kell címezni. A jogorvoslati kérelmet formanyomtatványon kell elkészíteni, mely letölthető innen.

Szeretettel gratulálunk mindazoknak, akik felvételt nyertek iskolánkba!

2019.04.25.

2018/2019-es tanévben több diákunk sikeresen szerepel illetve szerepelt különböző tantárgyi és sportversenyeken. Az iskola közössége 4 diákért szorított az OKTV döntők során. A döntőkben a következő eredmények születtek:

Szathmári Benedek 11. D osztályos tanuló

Latin OKTV döntőn II. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Dr. Biczóné Porcsin Judit

Nagy Viktor Márk 12. E osztályos tanuló

Informatika OKTV Alkalmazói kategóriában VIII. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Kelemen Mihály

Szűcs Dorka Gabriella 12. C osztályos tanuló

Földrajz OKTV döntőn XIII. helyezést ért el.

Felkészítő tanárok: Kiss Dorottya Erna és Dr. Szűcsné Kerti Anita

Pintye Dóra 11.D osztályos tanuló

Német OKTV döntőn XXI. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Jenei Marianna Edit

Diákjaink elért eredményeihez és a felkészítő tanároknak szeretettel gratulálunk!

2019.04.26.

Kedves Diákok!

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre a „KÉRJ SEGÍTSÉGET!” elnevezésű weboldal, mely az iskolai bántalmazás megelőzését hivatott segíteni. Rövid animációs filmek segítenek azonosítani a bántalmazást és az azzal járó következményeket, arra biztatva Benneteket, hogy álljatok ki magatokért, ne nézzétek tétlenül, ha valaki célkeresztbe kerül. A weboldal egy pályázati lehetőséget is kínál a számotokra 2019. április 15. és 30. között. Amennyiben tesztelitek tudásotokat a témával kapcsolatos kérdések megválaszolása során, értékes ajándékokat nyerhetnek nem csak magatok, hanem az osztályotok számára is.

A weboldal az alábbi linken érhető el: http://kerjsegitseget.com/index.html

2019.04.13.

E-ügyintézés

Tisztelt Szülők! A KRÉTA rendszerben 2019. március 1-től lehetőség van az elektronikus ügyintézésre az e-Ügyintézés felületén. A részletekről a honlapunk Szülőknek menü E-ügyintézés almenüjében olvashatnak.

2019.03.06.

Nyári ODK-tábor Bulgáriában!

Időpont: 2019. július 30. (kedd) – augusztus 6. (kedd)

Helyszín: Samokov, Rila-hegység , Bulgária

Elhelyezés: Grand Hotel Samokov, 2-3-4 ágyas szobák, (https://www.hotelgrand-samokov.com/index.php?l=2)

Ellátás: Reggeli és vacsora

Utazás: Autóbusszal (hajnali indulás, késő esti érkezés!)

Program:

    • Városnézés Szófiában, Plovdivban.
    • A Rilai Kolostor megtekintése.
    • Sok-sok gyalogtúra, néhány cél: Muszala-csúcs (2925 m – a Balkán-félsziget legmagasabb csúcsa), Héttó-völgy, Zeleni Kamak (2591 m), Szkakavica-vízesés, Vitosa-hegység, Fekete-csúcs (2290 m), Stob-i kőpiramisok, szurdokvölgyek, tavak, hágók…
    • Különböző esti programok (kártyacsaták, vetélkedők, fürdőzés stb.).

Részvételi díj: 40 000 Ft + 150 euró

A részvételi díj tartalmazza a 7 éjszakai szállás, a félpanziós ellátás, az oda és visszaút, a helyi közlekedés valamint az utasbiztosítás költségeit.

Jelentkezni Bodó Tamás (C1.14 iroda) igazgatóhelyettes úrnál lehet március 11-ig 20 000 Ft befizetésével.

2. részlet (20 000 Ft) fizetési határideje: május 16.

3. részlet (150 euró) fizetési határideje: június 14.

Készítette: Anthony.ganev a(z) angol Wikipédia-ról, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4980070