Tóth Árpád Gimnázium

4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.

info@totharpadgimnazium.com

Tel.: +36 52 411225 OM: 031199

Köszönet az Egészséghétért

Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Iskolánk Szülői Választmányának kezdeményezésére az egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozó kampányhét zajlott iskolánkban hétfőtől péntekig. Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik szervezőként, támogatóként, közreműködőként, résztvevőként hozzájárultak a hét sikeréhez. A Szülői Választmány kezdeményezésére először megrendezett Egészséghét reményeink szerint hagyományteremtő lesz.

Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető

2019.10.19.

Nyílt napok a Tóth Árpád Gimnáziumban

Az érdeklődő nyolcadikosoknak nyílt napot tartunk 2019. november 13-án, szerdán reggel 8 órától.

Az érdeklődő hatodikosoknak nyílt napot tartunk 2019. november 14-én, csütörtökön reggel 8 órától.

  • A nyílt órákra szükséges előre bejelentkezni. A bejelentkezés elektronikusan október 28-tól lehetséges, illetve a szabadon maradó helyekre a nyílt nap reggelén 8:15-től 8.45-ig.
  • A bemutató órák 8.55-től 12.35-ig tartanak.
  • Tájékoztatót tartunk a képzési rendről és a felvételi eljárásról november 13-án szerdán 9:00 órától és 17:00 órától a nyolcadikos tanulók szülei számára.
  • Tájékoztatót tartunk a képzési rendről és a felvételi eljárásról november 14-én csütörtökön 9:00 órától és 17:00 órától a hatodikos tanulók szülei számára.

A nyolcadikosok nyílt napjának részletes programja...

A hatodikosok nyílt napjának részletes programja...

Sikerült!

A Wizzair Debrecen Run futóversenyre iskolánkból 168 tanuló nevezett be, így az iskolák közötti versenyben a 2. helyet szereztük meg. Ezzel 350.000 Ft értékű sportszerutalványt nyertünk, melynek hasznosításához várjuk a Ti ötleteiteket is. Köszönet a testnevelő kollégáknak a szervező munkáért és a diákságnak az aktív közreműködésért!

Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető


19.10.10

Egyetemi szakkörök

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara hat különböző szakkört indít a 2019/2020-as tanév első félévében középiskolás diákok számára. A szakkör a jelentkező diákok számára térítésmentes. A szakkörök általában kéthetente péntek délutánonként lesznek. (Az indulás várható időpontja szeptember 20-a után)

"Barkács" (hardverprogramozás) szakkör - Oktató: Vas Ádám

Kezdő programozó szakkör - Oktató: Biró Piroska

3D modellezés szakkör - Oktató: Papp Ildikó

Nulladik évfolyam - előkészítő (programozás) - Oktató: Bertók Csanád

Nulladik évfolyam – előkészítő (matematika - Oktató: Noszály Csaba

Algoritmika szakkör (Haladó programozás) - Oktató: Kósa Márk

Részletek az alábbi weblapon: https://www.inf.unideb.hu/hu/szakkorok

Jelentkezéseket az alábbi felületen keresztül várjuk: Szakkörök középiskolásoknak

Kapcsolattartó: Cserhátiné Vecsei Ildikó (vecsei.ildiko@inf.unideb.hu)

2019.09.06.

Szalagavató ünnepség

Iskolánk 2019. szeptember 21-én tartotta szalagavató ünnepségét, ahol az osztályfőnökök 238 diáknak tűzték fel az érettségi évét jelölő szalagot.

Minden végzős diákunknak szeretettel gratulálunk!

Fenyősné Kircsi Amália

intézményvezető


2019.09.23.

Siker a nyelvtanulást segítő Erasmus+ pályázatokon

Balogh-Szikora Ildikó tanárnő vezetésével a Tóth Árpád Gimnázium az alábbi két Erasmus pályázatot nyerte ebben a félévben.

A 18 hónapra szóló MOBILITÁSI PROJEKTEK (KA1) program keretében 8 pedagógus vesz részt továbbképzésen Spanyolországban, Írországban, Angliában, Észak-Írországban, Olaszországban, Izlandon és Ausztriában. A program megvalósítása során reményeink szerint a tantestület összes tagja és diákjaink is innovatív módszerekkel, modern szemlélettel lesznek gazdagabbak.

Az ISKOLAI, ÓVODAI PARTNERSÉGEK (KA229) pályázat pedig 2 évre szól és diákok dolgoznak majd egy nagyszabású közös projekten Belgiummal, Portugáliával, Spanyolországgal, Csehországgal és Olaszországgal. A projekt során a diákok tanáraik vezetésével digitális tananyagot, játékos feladatokat hoznak létre különböző témaköröket érintve. Ezek a feladatok később mindenki számára elérhetőek lesznek.

E pályázat keretében is egy-egy hetet tölthetnek diákjaink az egyik célországban Európai Uniós támogatással.

Szakköri foglalkozás: kedd: 7-8.óra B1.20

2019.07.09.