Tóth Árpád Gimnázium   

4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.

 info@totharpadgimnazium.com

Tel.: +36 52 411225   OM: 031199 

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1 %-ával. Adószám: 18547515-1-09. Köszönjük!

Tanórák a kiránduláson nem résztvevő diákok számára

Ezen a linken elérhető a 2023.06.01-02-i órarendi beosztás a pályaorientációs napon, ill. a tanulmányi kiránduláson nem résztvevő diákok számára. Kérjük a nem utazó diákokat, hogy a beosztás szerint vegyenek részt az órákon!

2023.05.31

Érettségi dolgozatok megtekintése

Kedves Érettségiző Diákok! Az érettségi dolgozatok megtekintésére 2023. június 5-én (hétfőn) lesz lehetőségetek az előzetes beosztás szerint. A megtekintéssel kapcsolatos tudnivalókról és a beosztásról itt tájékozódhattok:

Ha valakinek a beosztásban szereplő időpont valamiért nem megfelelő, akkor az osztályfőnökkel egyeztetve kérheti a módosítást, ill. osztálytársakkal időpont csere is lehetséges. (Az előrehozott érettségi vizsgázók időpont módosítás kérése esetén Kiss Dorottya tanárnőt keressék.) 

2023.05.22.

Beiratkozás

Ezúton értesítjük a Tóth Árpád Gimnáziumban felvételt nyert hatodikos és nyolcadikos tanulókat, hogy 2023. június 21-én 8:00-tól 12:00 óráig beiratkozást tartunk. Az osztályfőnökkel való megismerkedés, az adminisztrációs feladatok elvégzése, valamint az idegen nyelvi szintfelmérés (angol, német, vagy mindkettő - amelyiket általános iskolában tanulta a diák) céljából várjuk a tanulókat és lehetőség szerint a szüleiket ezen a napon.

Kérjük, hozzák magukkal a beiratkozásra:

A beiratkozáson lehetőség lesz tanulóbiztosítás kötésére, sportegyesületi tagság létesítésére, iskolai póló, pulóver és iskolai nyakkendő vásárlására. 

A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén 2023. június 14. és 2023. június 21. közötti időszakban lesz lehetősége a szülőknek vagy más törvényes képviselőknek, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.  A szülők vagy más törvényes képviselők csak azon intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert.  A beiratkozáskor történő személyes megjelenéskor az eredeti, aláírt példányokat a szülő vagy más törvényes képviselő magával tudja hozni. Kérjük, olvassák el a beiratkozással kapcsolatos további tájékoztatót.

Mindenkit szeretettel vár a Tóth Árpád Gimnázium közössége!

2023.05.24.

Szépen helytálltak a teniszezőink a diákolimpiai országos döntőben

A megyei döntő megnyerése után az országos döntőben léptek pályára teniszezőink. A 32-es táblán az egyenes kiesési rendszerben Duris Boglárka és Eszenyi Tamás a 9-16.helyen, míg Ruszthi Loretta a 17-32.helyen végzett. Felkészítő, Kozák István testnevelő tanár. 

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2023.05.30.

Egy beARANYozott hétvége

Május 19-21. között került megrendezésre Nyíregyházán az AJTP-s diákoknak szervezett országos XIV. Világvándor Találkozó. Iskolánkat egy csapat képviselte. A csapat tagjai: Bácsi János 11.a, Meszesán Fanni 11.a, Szabó Kinga 11.a, Varga Mihály 11.a, Papp Gréta 10.a és Szabó Ivett 10.a osztályos tanulók.

A csapat a három napon át tartó versenyen végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, melynek meg is lett az eredménye. Első helyezettek lettek, arany minősítéssel. 

Felkészítő tanárok: Bodó Bettina, Balláné Sárosi Ágnes, Gyermánné Huga Ibolya

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2023.05.24.

Siker a Curie Kémiaverseny országos döntőjében

Május 13-án Szolnokon került megrendezésre a CURIE Kémia Emlékverseny országos döntője. A 7. osztályosok versenyében Barna Ákos 7.g osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Ákos hamarosan a Hevesy György Kémiaverseny Kárpát-medencei döntőjében is képviselheti vármegyénket. 

A 10. osztályosok között Hunyadi Máté 10.c osztályos tanuló 6., míg Fazokán Sára 10.c osztályos tanuló a 14. helyen végzett. Valamennyien Várallyainé Balázs Judit tanárnő tanítványai. Eredményeikhez gratulálunk, további sikereket kívánunk!

2023.05.17.

Szépen szerepeltek TÁG-os sportolóink a diákolimpiai országos döntőkben

Bagossi Lilla 72,5 kg-os teljesítménnyel lett bajnok fekvenyomásban.

Vívó csapatunk (Vásárhelyi Éva, Gajdos Panni, Szabó Panni, Serra-Páka Dorottya) 2. helyezést nyert a döntőben.

Sakk csapatunk (Kacsándi Lili, Vass Boglárka, Lukácsi Boglárka) bronzérmet nyert a szombathelyi döntőben.

A Kyokushin Karate Diákolimpia döntőn, Csorba Kristóf (7.g) serdülő kumite (küzdelem) 70kg-ban aranyérmet, míg Ungvári Levente (7.g) serdülő férfi kata versenyben ezüst érmet szerzett a Nyíradonyban megrendezésre kerülő döntőben.

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

2023.05.17.

II. Kárpát-medencei Kindler József - Láng István fenntartható fejlődés tanulmányi verseny

Május 11-én zajlott Tatán a Kindler József és Láng István nevével jelzett fenntartható fejlődés tanulmányi verseny országos döntője, ahol iskolánkat Lesku Dóra képviselhette a 9.g osztályból. Dóri az előkelő 2. helyen végzett. 

A kiváló eredményhez szeretettel gratulálunk!

2023.05.12.

Emelt és középszintű érettségi előkészítők választása a 2023/2024-es tanévre

Kedves Tizedikes és Tizenegyedikes Diákok! Az emelt és középszintű érettségi előkészítőkre való jelentkezés ebben a tanévben is űrlap kitöltésével történik. Az űrlap kitöltésének határideje 2023. május 12. Eddig az időpontig a már kitöltött űrlapot módosítani tudjátok. A kitöltéshez totharpadgimnazium.com-os bejelentkezés szükséges. Kérlek Benneteket az űrlapot figyelmesen olvassátok végig, és minden kérdésre válaszoljatok.

Az űrlap kitöltéséhez kattints ide!

Siker a rajzpályázaton

Lapis Dóra 7.g osztályos tanuló 2. helyezést ért el a Magyar Madártani Egyesület országos rajzpályázatán. (Az év kétéltűje az alpesi gőte.)

A díjat személyesen vehette át Dr. Jane Goodall-tól, aki világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet és aktív környezetvédő.

Eredményéhez gratulálunk!

2023.05.11.

Eredmények sportlövészetben

Vágner Lara, a Tóth Árpád Gimnázium 9.f. osztályos tanulója az elmúlt időszakban sportlövészetben az alábbi versenyeredményeket érte el.

2023. április 23. - Füzesabony - Fémsziluett lövő Magyar Kupa 100 méter
- Légpuska hazai táv (25 m) I. helyezés
- Kiskaliberű sziluett puska nyílt irányzék (100 m) III. helyezés
- Kiskaliberű könnyű puska nyílt irányzék (100 m) III. helyezés

2023. április 28. - Debrecen - Sportlövő Diákolimpia megyei forduló - I. helyezés
Ezzel az eredménnyel bejutott a Diákolimpia országos döntőjébe, ami május 19-én kerül megrendezésre Gyöngyösön.

2023. május 1. - Berettyóújfalu
- Általános-, és Középiskolások regionális versenye - I. helyezés
- 22-es kispuska 50 méter pontlövő verseny - I. helyezés

Eredményéhez gratulálunk!

2023.05.11.

Latinos siker

Az Ábel Jenő Országos Latin Tanulmányi Versenyen Oskolás Zsombor 9/Ny.f osztályos tanuló 7. helyezést ért el.

Eredményéhez gratulálunk!

Felkészítő tanára: Biczóné Porcsin Judit

2023.05.05.

Veretlenül jutottak teniszezőink a diákolimpiai országos döntőbe 

A Berettyóújfaluban megrendezett tenisz megyei diákolimpiai döntőben 3 diákunk (Duris Boglárka, Ruszthi Loretta, Eszenyi Tamás) is veretlenül végzett az első helyen. Sajnálatos módon a negyedik versenyzőnk azért nem tudott eljutni a döntőig, mert a sorsolási tábla miatt a 2 "TÁG-os" fiú korábban szembekerült egymással, és csak egyikőjük juthatott tovább. Így Csalánosi Márk 1 vereséggel bronzérmet nyert. 

Iskolánkat a balatonboglári országos döntőben Duris Boglárka, Ruszthi Loretta és Eszenyi Tamás fogja képviselni. 

Felkészítő: Kozák István testnevelő tanár. 

Eredményükhöz gratulálunk!

2023.05.05.

Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek - döntős eredmények

Az idei tanévben 11 TÁG-os diák jutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek döntőjébe. Az elért eredményeikhez gratulálunk és további sikereket kívánunk! A döntősök eredményei a következők:

2023.04.28.

Siker az AJTP matematikaversenyen

2023. április 4-én került megrendezésre az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő diákok országos matematika versenye. Ezen a versenyen Zsiga Lajos Levente 11.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el. 

Felkészítő tanára: Szűcsné Kakuk Ildikó tanárnő.

Az elért eredményhez gratulálunk!

2023.04.28.

 Blazepod Reactive Intelligence Wall a TÁG-ban

Új eszközzel színesedik a TÁG-os diákok testnevelési órája. A Blazepod Reactive Intelligence Wall egy 21. századi eszköz, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé, többek között kiválóan fejleszti a reakció gyorsaságot, döntési képességet. Az új eszközt lelkesen próbálgatták a 10.g osztályos lányok.

2023.04.26.

Tóth Árpád Gálaműsor

Április 13-án gálaműsorral és futóversennyel emlékeztünk iskolánk névadójára, Tóth Árpádra. A színes műsorban vers, ének, szavalat, szóló zongoraszám, néptánc és a TÁG Színjátszókörének két jelenete is helyet kapott. Köszönet Gyermánné Huga Ibolya tanárnőnek és Bánszki Edit tanárnőnek a műsor összeállításáért!

Gratulálunk minden szereplőnek a nagyszeű előadáshoz!

TÁG Gála 2023.mov

 A Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjének eredménye

Szombaton rendezték meg a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjét, ahol iskolánkat 2 csapat is képviselhette eredményesen. A 10.g csapata országos 1. helyezést ért el. A csapat tagjai: Sipos Zoé, Boda Boglárka és Ruszthi Loretta, felkészítő tanáraik: Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Hotziné Pócsi Anikó. A Gulyás Gábor Zénó, Ládi Gréta és Lesku Dóra összetételű 9.g osztályos csapat országos 3. helyet ért el. Felkészítő tanáraik: Szűcsné Kerti Anita és Surányi László.

Eredményükhöz szeretettel gratulálunk!

2023.04.25.

 Országos Elsősegély-ismereti verseny – országos döntő

Iskolánk két csapata is eredményesen szerepelt az Országos Elsősegély-ismereti Verseny szombaton megrendezett döntőjében:

tanulókból álló csapatok egyaránt a 4. helyen végeztek. A verseny komoly felkészültséget igényelt, mert valósághű gyakorlati szituációkban kellett ellátniuk a „sérülteket”. 

Külön köszönjük Dr. Benyó Mátyás áldozatos felkészítő munkáját! Felkészítő tanáraik: Dr. Benyó Mátyás és Szemerédyné Baksa Zsuzsánna.

Szívből gratulálunk diákjaink kiemelkedő teljesítményéhez!

2023.04.25.

Mentovich Ferenc Természettudományi verseny – országos döntő

Múlt héten csütörtökön és pénteken zajlott Szolnokon a Mentovich Ferenc komplex természettudományi verseny országos döntője, ahol iskolánkat Szalai Hanna Anita képviselhette a 9/AJTP.a osztályból. Hannának komplex laborgyakorlaton (biológia, kémia és fizika tantárgyakból) és egy tesztíráson kellett bizonyítani az általános ismereteit a természettudományok területén. Valamint egy kiselőadás során a kutatói és előadói készségeiről adott tanúbizonyságot, ami olyan jól sikerült, hogy a legkiemelkedőbb kiselőadásért járó oklevelet is megkapta. Felkészítő tanára: Szűcsné Kerti Anita.

Eredményéhez szeretettel gratulálunk!

2023.04.25.

Első helyezés a Hispán Világ Kulturális Öröksége versenyen

2023. 04. 21-én a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodája, a budapesti Cervantes Intézet, a Chilei, az Ecuadori, a Kolumbiai és a Mexikói Nagykövetség, valamint a Hispanisztika Tanszék képviselőinek jelenlétében adták át a Hispán Világ Kulturális Öröksége országos tanulmányi verseny díjait.

Gimnáziumunk tanulói: Kovács Ágota Csenge (11. e), Miskei Zsófia (11. d) Tóth Hanna (11. d) és Tóth Panna (11. IB) pályamunkájukkal első helyezést értek el a népes mezőnyben.

A lányok eredményéhez szívből gratulálunk!

Mentortanáruk: Szücsné Balogh Judit

A díjazott munkák megtekinthetők: https://seriedidactica.wordpress.com/concursos/

2023.04.24.

További izgalmas Erasmus+ pályázati mobilitások a Tóth Árpád Gimnáziumban

Global goals – Ready for Action

Az Erasmus+ pályázat keretében öt diákunk és két tanárunk Bulgáriában diákmobilitáson vesz részt a környezettudatosság és fenntartható fejlődés témakörében. Diákjaink bolgár családoknál töltik a hetet, miközben belga és olasz diákokkal együttműködve, workshopok keretében fejlesztik problémamegoldó, kommunikációs és szociális készségeiket. A feladatok megoldásakor arra is lehetőségük van, hogy megismerjék, hogyan lehet a szerepjátékot és más drámatechnikákat alkalmazni a természettudományos tantárgyak elsajátítása és az ismeretek elmélyítése, begyakorlása során. 

Tanári továbbképzés keretében Puskás Kata tanárnő Finnországban szakmai látogatáson vesz részt, ahol a helyi oktatási rendszer sajátosságait ismerheti meg. 

2023.04.20.

Tóth Árpád Nemzetközi Középiskolai Szavalóverseny

„Ó, líra! égő szó, lángnyelv a bús,
Kigyúlt lélekből más lelkek felé,
Hová csapsz gyenge fénnyel e borús
Világban, utat halk szikrád lel-é?”
Tóth Árpád: Ó líra!...

Tóth Árpád születésére emlékeztünk április 18-án a hagyományainkhoz híven a nemzetközi szavalóversennyel. A szavalók magasra tették a mércét, nagyon értékes szép előadásokat hallhattunk. A diákoknak egy szabadon választott Tóth Árpád és Petőfi Sándor verset kellett  előadniuk. A zsűri elnöke Vranyecz Artúr volt,a  Csokonai Színház művésze. 

Az eredmények:

I. díj: Vásárhelyi Éva, Tóth Árpád Gimnázium

II. díj: Gaszparjan Ruben Bálint, Tóth Árpád Gimnázium és Leményi Orsolya, Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

III. Díj: Karacs Zsófia és Tóth Júlia, Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma

Különdíj: Berényi Rebeka, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Minden résztvevőnek gratulálunk!

2023.04.20.

 Műholdépítő verseny középiskolásoknak - CanSat Verseny 2023

Iskolánk mindkét csapata bejutott az Európai Űrügynökség által szervezett CanSat verseny magyarországi fordulójának országos döntőjébe. A döntő első napján a Magyar Honvédség újdörögdi kiképzőbázisáról lőtték fel a tanulók által megépített műholdakat. A második napon Tapolcán a műholdak által mért adatok alapján készített tudományos prezentációt adtak elő a diákok angol nyelven. A zsűri döntése alapján az SBFSat csapat nyerte a technikai különdíjat és az egyik támogató elektronikai alkatrészeket tartalmazó jutalomban részesítette őket. Mindkét csapatot megdicsérték a felkészültségükért. Ez az eredmény nem jöhetett volna létre a szülők önzetlen segítsége nélkül.

Az ExoICL csapat tagjai: Bálega Demeter, Csige Zoltán, Fazokán Vince Tamás, Jámbor Ferenc Ákos, Mező István Ottó. Mentortanár: Csontosné Herendi Borbála.
A csapatot a CSIHA Innovációs és Technológiai Zrt. támogatta.

Az SBFSat csapat tagjai: Papp Fruzsina, Papp Viktória, Rinyu Anna, Szentirmai Zsófi, Vitéz Kata. Mentor: Dr. Rinyu László, Veres Mihály.
A csapatot az Isotoptech Zrt. és a Geromi Kft. támogatta.

Cikk a DEHÍR-en itt olvasható el.

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!

2023.04.19.

Kémiások sikere

Április 14-16. között rendezték meg az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny országos döntőjét Debrecenben. Iskolánkat 4 tanuló képviselte. Az írásbeli és gyakorlati forduló után a következő eredmények születtek:

I.B kategória:

19. Cseh Alíz - 9.d, felkészítő tanár: Hotziné Pócsi Anikó

22. Demeter Fanni - 9.g, felkészítő tanár: Surányi László

II.B/2 kategória:

5. Orliczki Bettina - 10.c, felkészítő tanár: dr. Várallyainé Balázs Judit

22. Hunyadi Máté - 10.c, felkészítő tanár: dr. Várallyainé Balázs Judit

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2023.04.17.

Szépen szerepeltek sakkozóink az országos diákolimpiai döntőben


A sakk diákolimpiai országos döntőbe megyénként 3 versenyző, összesen több mint 60 fő jutott be. A népes mezőnyben szépen helytállt a 7.g osztályos Pető Dávid. A 11.c osztályos Vass Boglárka jó mérkőzéseket játszva a 10. helyen végzett. Boglárka példaképe Polgár Judit, aki így vélekedik a sakkról: "Gondolkodni, alkotni jó, a kreativitás, amit én főként a sakkban élek meg, teljesebbé teheti az életet."


Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2023.04.17.

Bronzérmet nyert a TÁG csapata az AJTP kaposvári röplabda versenyén


Messzire utaztak az AJTP-s diákjaink, hogy számot adjanak a röplabda tudásukról. A kaposvári rendezésű röplabda versenyen lejátszott 3 mérkőzésből mindössze egyet vesztettek el döntő játszmában. A csapat tagjai: Andrejkovics Mihály, Cosma-Molnár Izabella, Deli Petra, Hajdu Katalin, Király Bence, Kis Regina, Kubicza Bianka, Nyakó Máté László, Zsupkó Anita, Zsigmond Róbert. Testnevelő tanár: Kozák István. 

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2023.04.17.

Szavalóverseny eredménye

2023.április 3-án a XIX. debreceni Költészeti Fesztivál keretében megrendezett szavalóversenyen diákjaink sikeresen szerepeltek a Déri Múzeumban. 

9-10. évfolyam
I. díj Gaszparjan Ruben Bálint, 9/AJTP.a
II.. díj: Vásárhelyi Éva, 10. f 

11-12. évfolyam
II. díj Tar Ottó ,11.IB

Felkészítő tanáruk: Gyermánné Huga Ibolya, Toma Adrienn

Eredményiekhez szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk!

2023.04.05.

Nemzetközi Érettségi Diploma Program (IB) felvételi jegyzék

A Nemzetközi Érettségi Diploma Program (IB) 2023 szeptemberében induló 11.IB osztályának felvételi vizsgái lezajlottak. Az osztályba első fokon 18 tanuló felvételére van lehetőség. A  jelentkezők OM azonosítóját, rangsorban elfoglalt helyét, illetve felvételi összpontszámát tartalmazó felvételi jegyzék az alábbi linken érhető el. A felvételi döntésről szóló határozatokat a tanulók törvényes képviselői (valamint a nagykorú tanulók) részére postai úton küldjük meg. 

A döntés ellen (a határozatokban részletezett módon és határidővel)  a nagykorú tanuló vagy a kiskorú tanuló törvényes képviselője eljárást indíthat. Az eljárást megindító kérelmet a döntést meghozó intézmény vezetőjéhez (Fenyősné Kircsi Amália Márta igazgató) kell benyújtani, de a Debreceni Tankerületi Központ vezetője (Dr. Vántus András Istvánné szakmai vezető) részére kell címezni. A jogorvoslati kérelmet az erre rendszeresített nyomtatvány felhasználásával kell elkészíteni. A nyomtatvány letölthető innen.

2023.04.03.

Az úszás diákolimpiai döntőben két számban is dobogóra állhatott Orovecz Patrik

Iskolánk 7.g osztályos tanulója, Orovecz Patrik az úszás diákolimpiai döntőben 200 méteres hátúszásban aranyérmes, 200 méteres vegyesúszásban pedig ezüstérmes helyezést ért el. Testnevelő tanára: Ráthonyi Attila. 

Eredményéhez gratulálunk!

2023.04.05.

Iskolánk csatlakozott a "Milliólépés az iskoládért" című kihíváshoz

A Tóth Árpád Gimnázium is részt vesz a "Milliólépés az iskoládért" című kihívásban. Cél, hogy rendszeresen mozogva/sportolva, minél többször teljesítve az országos kék túra távját, a 10.hét után (2023. május végén) lévő sorsoláson minél nagyobb eséllyel vegyünk részt. A sorsoláson 100 iskola nyer 1 millió forintot, melyet sportszervásárlásra fordíthat. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, és segítheti iskolánk közösségét. A csatlakozás technikai részleteit a milliolepes.hu oldalon lehet megtekinteni. 

Iskolánk szeretné, ha mi tényleges mozgásos formában teljesítenénk ezt a kihívást. A világ legmagasabb csúcsának meghódításhoz hasonlítva: a Himaláját meg lehet mászni sherpák, oxigén palack, egyebek segítségével is, gyakorlatilag a fizető vendéget a csúcson lerakva, vagy minden technikai segítség nélkül, tisztán. Mi ez utóbbit támogatjuk.

Osztályaink között versenyt hirdetünk, melynek szándékosan jelképes a díjazása, az 1-3.helyezett osztályok kupát (melyet kirakhatnak az osztálytermükben), és tortát (melyet jóízűen elfogyaszthatnak) kapnak. 

Az applikációban választhattok az osztályok közül, illetve van egy "támogatói" csoportunk is. Az applikációban ki-ki folyamatosan nyomon követheti a saját osztálya, illetve a TÁG összesített eredményét. Jelenleg a teljesített táv alapján a 4. helyen állunk az országos rangsorban.

Csatlakozzatok hozzánk minél többen! Hajrá TÁG!

2023.03.30.

ERASMUS KA122 tanártovábbképzési program Terceiran

Iskolánk három pedagógusa az Erasmus KA122 tanártovábbképzési program keretében március 18-26 között az Azori-szigeteken ’job-shadowing’ mobilitáson vettek részt. Balogh-Szikora Ildikó, Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Tiszlaviczné Csernyák Márta a Terceirán található Escola Secundaria Jerónimo Emiliano de Andrade középiskolában megismerkedhettek a portugál oktatási rendszerrel, a tanítási órákon tanulmányozhatták az ottani kollegák módszereit. Tantermen kívüli foglalkozások keretében asztrokémia workshop résztvevői voltak, meglátogatták a helyi természettudományi múzeumot, ahol a tengerek szennyezéséről hallottak, a sziget egyik vizes élőhelyét, ahol madárlesen vettek részt, az egyik fényszennyezéstől mentes magaslaton csillagászati megfigyeléshez csatlakoztak és tanulmányozhattak egy vulkáni kürtőt és az abban keletkezett barlangot. Ezen kívül a fenntarthatóság témakörében előadást hallottak a szigetek megújulóenergia hasznosításáról, majd meglátogatták a helyi vízerőművet, szélerőműparkot és geotermikusenergiaerőművet. A mobilitás része volt az iskolánkban futó ’Our Future, Their Future’ elnevezésű kétéves Erasmus projektnek.                                         


AJTP-s történelemverseny Kecskeméten 

A kecskeméti Katona József Gimnázium 2023. március 27-28 között rendezte meg szokásos történelmi versenyét, melyen Szűcs Fruzsina, Gaszparjan Ruben és Györfi Ádám, 9/AJTP.a osztályos tanulók remek eredménnyel szerepeltek. A szoros versenyben a 6. helyezést érték el. Felkészítő tanáruk: Bodó Bettina

Az eredményhez gratulálunk!

2023.03.30.

Nobel-díjasokkal találkoztunk Szegeden

A Nobel-díjasok és tehetséges diákok 20. találkozóján járt a 9.d osztály hat diákja Szegeden. A Nemzeti Tudósképző Akadémia kétnapos konferenciáján Bruce Alan Beutler amerikai Nobel-díjas immunológus és genetikus mellett hazai kutatók előadásait hallgatták meg, majd egyetemista kutatójelöltekkel beszélgettek és laboratóriumi gyakorlatokon vettek részt.

2023.03.29.

Szép eredmény a Bugát Pál Versenyen

A 40. Bugát Pál Bugát Pál Kárpát-medencei Középiskolai Természetismereti Műveltségi Vetélkedőn 8. helyezést ért el a Tóth Árpád Gimnázium csapata: Daróczi Liza, Tóth Hanna, Cs. Varga Ferenc 11.d osztályos diákjaink. A versenyen indult 70 csapatból 15 vett részt a gyöngyösi döntőn, ahol a fizikai, kémiai és biológiai feladatok mellett laboratóriumi fordulón is számot adtak tudásukról. 

Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítő tanáraiknak!

2023.03.29.

Arany János Tehetséggondozó Program XX. Országos Irodalmi Verseny

Az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium 2023. március 23-25. között rendezte irodalmi versenyét, melyen Bereczky Nikolett 9.a, Lakatos Noémi Rebeka 9.a, Vajna Rebeka 10.a, Szabó Kinga 11.a, Szilveszter Csenge 11.a osztályos tanulók sikeresen szerepeltek. A döntőn Szilveszter Csenge 1., Szabó Kinga 5. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik Barta Erzsébet, Kun Emőke, Szirákné Csapó Ágnes, Szűcsné Balogh Judit, Balláné Sárosi Ágnes.

A sikeres szerepléshez gratulálunk!

2023.03.28.

TÁGas

Kedves Diáktársaink!

A Tótágas iskolaújság 2. száma elkészült!

Kellemes olvasást kívánunk!

A Szerkesztőség

2023.03.23.

MADE IN T.Á.G. DAL PÁLYÁZAT

A Zenedoboz egy tanévet tölt itt nálunk az udvaron, hogy legyen egy hely azoknak, akik a zenét szeretik, akik zenélni szeretnek. 2023. május 17-én egy koncerttel búcsúzunk el a Zenedoboztól, amely a következő tanévben majd egy másik gimnáziumban örvendezteti meg a közösséget. Készüljenek hát dalok itt és most a TÁG-ban! Pályázatot hirdetünk három kategóriában:  

A dalokat a Zenedoboz búcsúkoncertjén hallhatjuk, szakmai zsűri értékeli és díjazza az előadókat, értékes nyereményekre lehet számítani! Gyertek mutassuk meg, mi készül a TÁG-ban! 

Jelentkezés: Bajkán László tanár úrnál

2023.03.05.

Orvosi, szülői igazolások feltöltése a TÁG Kréta rendszerbe

Tisztelt Szülők! Az orvosi igazolások, ill. szülői igazolások Krétába történő feltöltésének lépéseiről elkészült egy rövid útmutató (PDF) dokumentum, amely megtalálható a fenti linken és a honlapunkon, a szülők menüpont - E-ügyintézés oldalán. Ezen az oldalon sok, a Kréta szülői használatát bemutató videóra mutató link is található. Amennyiben a Kréta használatával kapcsolatos segítségre van szükségük, kérjük keressék fel ezt az oldalt. Köszönjük. 

2022.09.02.

Személyes órarend a KRÉTA felületen

Kedves Diákok! A KRÉTA  elektronikus naplóban ellenőrizhetitek a személyes órarendeteket. Ott láthatjátok, hogy milyen közép- és emelt szintű érettségi előkészítőkre jártok a kérelmek elbírásása után. (A foglalkozások névsorai, időpontjai, helyszínei itt is megtekinthetők.)

Szintén a személyes órarendetekből láthatjátok, mely délutáni testnevelés órákon kell részt vennetek. Akik nem töltötték ki az űrlapot, azokat beosztottuk azokra a foglalkozásokra, ahol még volt hely. 

A szakkörök és egyéni foglalkozások időpontjait és helyszíneit itt nézhetitek meg. 

2022.09.11.

'Laptop pályázat' - szoftverigénylés

A 'Laptop pályázat' keretében, a 2021/22-es tanévben átvett számítógépekhez a Tisztaszoftver Program segítségével igényelhetők jogtiszta szoftverek (Windows, Office) ezen a linken keresztül.