Tóth Árpád Gimnázium

4024 Debrecen, Szombathi István utca 12.

info@totharpadgimnazium.com

Tel.: +36 52 411225 OM: 031199

Versenyeredmény

A Mentovich Ferenc Természettudományi Verseny döntőjében iskolánk 10. a osztályos tanulója, Tarsoly Jenő Márk II. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk kiemelkedő teljesítményéhez!

Felkészítő tanárai: Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Dr. Szűcsné Kerti Anita

2021.01.27.

Jelentkezés a középfokú intézménybe

A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Ettől eltérő esetben egyéni jelentkezés benyújtására kerül sor. A felvételi lapok egyéni kitöltése az alábbiak szerint kezdeményezhető:

a) A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti, ha a jelentkező:

 • a középiskola kilencedik évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára (tehát 6, vagy 8 évfolyamos gimnáziumba) jelentkezik

 • általános iskolája többcélú intézmény (általános iskolai mellett középfokú iskolai alapfeladatot is ellát), és a jelentkező a felvételi eljárás során nem kizárólag a saját intézményébe kíván jelentkezést benyújtani.

b) A felvételi lapok kitöltését a jelentkezőnek, illetve a szülőnek önállóan kell kezdeményeznie, ha a jelentkezőnek jelenleg magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszonya, azaz:

 • a jelentkező jelenleg külföldi intézménnyel áll tanulói jogviszonyban, vagy

 • a jelentkező jelenleg egy magyarországi középfokú iskolával áll tanulói jogviszonyban.

Az egyéni jelentkezés menete a 2020/2021. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

2021.01.27.

Nemzetközi Érettségi Program (IB) tájékoztatója


Szeretettel várjuk az érdeklődő (nem csak TÁG-os) tizedikes diákokat és szüleiket a Tóth Árpád Gimnázium Nemzetközi Érettségi Programjának (International Baccalaureate Diploma Programme, IB) ONLINE felvételi tájékoztatójára 2021. február 3-án (szerdán) 16:00 órától.

A tájékoztató Google Meet-en keresztül történik. A belépéshez Google fiók (Gmail) szükséges, belépni 15:50-től lehetséges az alábbi linken: meet.google.com/oam-wupv-qht

A Nemzetközi Érettségi (IB) Program olyan kétéves, angol nyelvű képzés, melynek elvégzésével a tanulók a világ legrangosabb egyetemei által is elismert nemzetközi érettségi bizonyítványt szerezhetnek.

A gimnáziumi képzés két utolsó évfolyamát felölelő program 2021 szeptemberében induló osztályába jelenleg tizedik osztályban tanuló diákok jelentkezését várjuk 2021. február 26-ig.

További részletekért kérjük, látogassanak el előadásunkra, gimnáziumunk IB oldalára, illetve forduljanak bizalommal a program koordinátorához, Kovácsné Ilyés Ibolyához (ibtag@totharpadgimnazium.com, tel.: +36-30-604-1120).

2021.01.26.

Kedves Diákok!

November 11-én indult a Preventúra Futó és Természetjáró Kupa. A teljesítés során futva, vagy túrázva kell útvonalakat teljesíteni. Választhatunk rövidebb útvonalat is (2,5 km-től), de a nagyobb kihívások kedvelőinek 100 km-es táv is akad. Vannak hosszabb-rövidebb erdei séták, de városi útvonalak is.

A versenyben mindenki önállóan vesz részt, a teljesítést a geogo.hu webalkalmazással kell igazolni. Teljesítés során adott útvonalon haladva, az ellenőrzőpontokon igazolva, adott szintidőn belül kell célba érni. A megtett km-ek után pontokat lehet gyűjteni. A versenyben iskolák is megmérettethetik magukat. Nevezéskor megadhatjuk iskolánkat is, így megtett km-eink jóváíródnak az iskola pontegyenlegén is.

Ha van kedvetek csatlakozni ehhez a kihíváshoz, szeretnétek az online oktatás monotonitását egy kis mozgással megtörni, szeretnétek felfedezni a környéket, csatlakozzatok ti is!

A versenyről itt olvashattok részleteket: https://preventura.web.app/

A teljesítéshez a GeoGo alkalmazásra lesz szükségetek: https://geogo.hu/ (nem kell telepíteni semmit, böngészőben futó alkalmazás). Ha további részletekre vagytok kíváncsiak, szívesen áll a rendelkezésetekre Baranyi Gabriella tanárnő.

2020.11.30.

Kedves Érdeklődő Diákok, Szülők! Szeretettel látjuk Önöket a digitális nyílt napon, melyre a fenti linkre kattintva juthatnak el. Reméljük örömüket találják az iskola életébe való bepillantásban és sok hasznos információhoz jutnak a képzéseinkkel, a felvételivel kapcsolatban. Kérjük, tartsanak velünk!

2020.11.10.

Tájékoztató a digitális oktatásról

Kedves Diákok! 2020. november 11-től életbe lép és előreláthatólag december 11-ig érvényben marad a digitális munkarend a 9-12 évfolyamon. Ez az oktatási forma nagyobb önállóságot ad nektek, ám a hatékony működéséhez szükséges, hogy felelősségteljesen álljatok az előttünk álló feladatokhoz. Számítunk az együttműködésetekre!

A legfontosabb tudnivalók a következők:

 • A digitális oktatás bevezetésére csak a 9. évfolyamtól kerül sor, így várhatóan a 7.g és a 8.g osztály számára továbbra is hagyományos módon, az iskolában zajlik az oktatás, ám új órarend alapján.

 • A szóbeli érettségi vizsgák és az OKTV-k (ld. lejjebb) személyes megjelenéssel kerülnek lebonyolításra.

 • Az órarend továbbra is érvényben van, ám a tanórák egy részére feladatot kaptok a Classroom-on keresztül, egy része pedig online óra lesz.

 • A honlapon látható új órarend (kontakt órarend) azokat az órákat tartalmazza, amikor lehetőleg online módban kell lennetek, és a pedagógus által tartott online órán vesztek részt. Ezeknek az óráknak a megtartására a Meet programot használjuk. Az órához kapcsolódni a csoport Classroom-jában található link segítségével lehet.

 • A többi (nem online) tanóra során önállóan kell dolgoznotok a tanáraitok útmutatása alapján. Itt nem vagytok annyira időhöz kötve, de a napi feladatok elvégzését mindenképpen javasoljuk.

 • Lesznek testnevelés óráitok is, az egészségetek szempontjától nagyon fontos, hogy ne hanyagoljátok el a testmozgást ebben az időszakban sem.

 • Alakítsatok ki magatoknak megfelelő tanulási környezetet.

Mindenkinek jó tanulást és jó egészséget kívánok: Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető

(Akinek nem sikerül belépnie a totharpadgimnazium.com-os fiókjába, új jelszót itt igényelhet: új jelszó igénylése

2020.11.13.

Digitális oktatás meghosszabbítása a 9-12. évfolyamon

Kedves Diákok! A Kormány döntése értelmében a 9-12. évfolyamon tanuló diákok számára a tantermen kívüli digitális oktatás 2021. február 1-ig meghosszabbításra került. A 7. és 8. osztály számára továbbra is jelenléti oktatás lesz.

2021.01.08.

Pro Progressio Díj – 2020.

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa. 2020 október 28-án 12 középiskolai tanár vette át a Pro Progressio-díjat ünnepélyes keretek közt. Iskolánk kiváló tanára, Hotzi Tibor is egyike volt a 12 díjazott tanárnak.

Az iskola közössége nevében gratulálunk ehhez a nívós szakmai elismeréshez!

A hírről egy bővebb cikk a HAON oldalán is megjelent, amelyet itt olvashatnak el: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/bme-pro-progressio-dijban-reszesult-a-toth-arpad-gimnazium-tanara-4474720/#

Az ünnepélyes díjátadóról készült videót itt lehet megtekinteni: https://youtu.be/UpZTlxiCRDk

2020.11.04.

Orvosi, szülői igazolások feltöltése a TÁG Kréta rendszerbe

Tisztelt Szülők!

Az orvosi igazolások, ill. szülői igazolások Krétába történő feltöltésének lépéseiről elkészült egy rövid útmutató (PDF) dokumentum, amely megtalálható a fenti linken és a honlapunkon, a szülők menüpont - E-ügyintézés oldalán. Ezen az oldalon sok, a Kréta szülői használatát bemutató videóra mutató link is található. Amennyiben a Kréta használatával kapcsolatos segítségre van szükségük, kérjük keressék fel ezt az oldalt. Köszönjük.

2020.09.07.