Tóth Árpád Gimnázium

4024 Debrecen, Szombathi István u. 12.
OM: 031199/001  Telefon: (52) 411-225
E-mail: info@totharpadgimnazium.com

Beiratkozás

Ezúton értesítjük a Tóth Árpád Gimnáziumban felvételt nyert hatodikos és nyolcadikos tanulókat, hogy 2024. június 26-án 8:00-tól 12:00 óráig beiratkozást tartunk. Az osztályfőnökkel való megismerkedés, az adminisztrációs feladatok elvégzése, valamint az idegen nyelvi szintfelmérés (angol, német, vagy mindkettő - amelyiket általános iskolában tanulta a diák) céljából várjuk a tanulókat és lehetőség szerint a szüleiket ezen a napon. A nyelvi szintfelmérők időbeosztása ezen a linken lesz elérhető. (Az iskolában történő eligazodást segíti az ezen a linken elérhető ábra.)

Kérjük, hozzák magukkal a beiratkozásra:

A beiratkozáson lehetőség lesz tanulóbiztosítás kötésére, sportegyesületi tagság létesítésére, iskolai póló, pulóver és iskolai nyakkendő vásárlására. 

A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén 2024. június 19. és 2024. június 26. közötti időszakban lesz lehetősége a szülőknek vagy más törvényes képviselőknek, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. (Az elektronikus ügyintézés nem helyettesíti a beiratkozáson való személyes megjelenést.) Az elektonikus adatbeküldésről az alábbi tájékoztatóban olvashatnak.

Mindenkit szeretettel vár a Tóth Árpád Gimnázium közössége!

2024.06.03.

Érettségi dolgozatok megtekintése

Kedves Érettségiző Diákok! Az érettségi dolgozatok megtekintésére 2024. június 3-án (hétfőn) lesz lehetőségetek az előzetes beosztás szerint. A megtekintéssel kapcsolatos tudnivalókról és a beosztásról itt tájékozódhattok:

Ha valakinek a beosztásban szereplő időpont valamiért nem megfelelő, akkor az osztályfőnökkel egyeztetve kérheti a módosítást, ill. osztálytársakkal időpont csere is lehetséges. (Az előrehozott érettségi vizsgázók időpont módosítás kérése esetén Kiss Dorottya tanárnőt keressék.) 

2024.05.24.

Kiválóság Díj 2024

Gólián Viktória, iskolánk 11.a osztályos tanulója június 13-án a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében megrendezett ünnepségen a Debreceni Tankerületi Központ Kiválóság Díját vehette át.

Felkészítő tanára: Balláné Sárosi Ágnes.

Szeretettel gratulálunk!2024.06.14.

TÁG-os sikerek World Dance Championship versenyen


A horvátországi Pulában 2024.05.22-26 között megrendezett International Dance Federation által szervezett World Dance Championship versenyen iskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el:

Junior kis csoport I. helyezés : Földing Orsolya 9.g

                                                  Szögyényi Zoé 7.e

                                                   Égerházi Réka 9.g

Felnőtt formáció II. helyezés : Földing Orsolya 9.g

                                                 Molnár Anna Judit 10.b

                                                Szögyényi Zoé 7.e

                                                 Égerházi Réka 9.g

Junior show duó :  III. helyezés : Földing Orsolya 9.g és Szögyényi Zoé 7.e

                              IV. helyezés: Égerházi Réka 9.g

Junior modern duó: XI. Földing Orsolya 9.g és Szögyényi Zoé 7.e

                                    IV. Égerházi Réka 9.g

Felnőtt kiscsoport:   I. helyezés Molnár Anna Judit 10.b

Eredményükhöz szívből gratulálunk!
2024.06.11.

Ezüstérmes a TÁG B33-as kosárlabda csapata


2024. június 8-án, szombaton Kecskeméten rendezték meg a B33-as Kosárlabda Diákolimpia országos döntőjét. A TÁG-os csapat 5 mérkőzéséből 4-et megnyerve a dobogó második fokára állhatott fel.

A csapat tagjai: Balázsi Ákos, Csécsei Gergő, Mátyus Marcell, Sólyom Dániel, Fekete Balázs, testnevelő Kozák István.

Köszönjük az egyesületi edzők munkáját!

Eredményükhöz szívből gratulálunk!
2024.06.10.

Megálmodtuk, összefogtunk, megvalósítottuk!


Örömmel jelentjük be, hogy diákjaink segítségével teljessé vált az udvaron található röplabdapálya!

A tavalyi „Millió lépés az iskoládért" programban elnyert összegből sikerült felállítani a TÁG udvarán egy szabadtéri röplabdapályát. A vonalazásnak köszönhetően mostantól nem csak hagyományos házibajnokságokat, hanem strandröplabda mérkőzéseket is szervezhetünk!

Külön köszönet a vonalazásban oroszlánrészt vállaló diákoknak: Papp Annának, Burai Csanádnak, Arany Albinnak, Nyíri Vincének!

A munkát Kozák István testnevelő tanár koordinálta, az anyagi fedezetet pedig iskolánk diáksport egyesülete biztosította.

Jó játékot kívánunk mindenkinek!


2024.06.13.

TÁG-os siker városi kiütő bajnokságban


A „Mozdulj, Debrecen"  programsorozat kiütő bajnokságában iskolánkat a 9.g osztályosok vegyes csapata képviselte. A sorozat döntőjében 3 mérkőzésből kettőt megnyerve a dobogó második fokára állhattak fel diákjaink. 

A csapat tagjai: Gorzsás Vanda, Szuvák Regina, Papp Dóra, Vajda Lilla, Csehi Rebeka, Kóté Glória, Kovács Ábel, Kovács Marcell, Reszegi Levente. 


Testnevelő tanárok: Kozák István, Molnár-Kiss Dóra. 


Eredményükhöz szívből gratulálunk! 2024.06.04.

Notebook átvétele

Tisztelt Szülők! A 9. osztályos tanulók számára igényelt notebook átadására 2024. május 22-én, szerdán 7:30 és 17:00 óra között kerül sor iskolánk aulájában. A notebookot az a gondviselő veheti át - személyazonosság igazolása után, aláírás ellenében - aki az eszközigénylést a KRÉTA felületen rögzítette. Más nagykorú személy meghatalmazás ellenében veheti át, melyhez az alábbi linkről letölthető formanyomtatvány előzetes kitöltése szükséges:
Notebook átvételi meghatalmazás

Notebook beüzemelési útmutató

Tájékoztató levél szülőknek, tanulóknak

Aki a fenti időpontban nem tudja a laptopot átvenni, annak 2024. május 27-én, hétfőn 8:00 és 16:00 óra között lesz erre lehetősége.

Tisztelettel várjuk Önöket!

2024.05.21.

TÁG-os sikerek a Sportlövészet-Target Sprint Diákolimpia Országos Döntőjén


A Sportlövészet - Target Sprint Diákolimpia 2023/2024. tanév Országos Döntőjét 2024. május 24-én  Miskolcon rendezték meg.

A versenyen Parádi Kenéz Máté 8. g osztályos tanulónk a IV. korcsoportban légpisztoly és nyíltirányzékú légpuska versenyszámban is bronzérmet szerzett.


Eredményéhez szívből gratulálunk!

2024.05.27.

TÁG-os tehetségek2024. május 17-én a VII. Debreceni Tehetséggondozó Konferencián a Tehetséges Debreceni Fiatalokért Közalapítvány egyéni ösztöndíját két diákunk vehette át :

Parádi Kenéz Máté 8.g osztályos tanuló a sportlövészetben elért kiemelkedő eredményéért.

Lukász Marcell 12.f osztályos tanuló a zeneszerzés területén elért kiemelkedő eredményéért.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!


2024.05.23.

Sprichst du Deutsch? - német nyelvi verseny eredménye


A Deutsche Telekom IT Solutions német nyelvi versenyt hirdetett középiskolák 10-12. osztályos tanulói számára a Debreceni Német Kulturális Fórum és a Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem és Pécsi Tudományegyetem Germanisztikai Intézete és a Hageni Távegyetem Budapesti Központ közreműködésével. Az idei évben rekordszámú jelentkező - 1400 fő - vett részt az országos megmérettetésen. A háromfordulós verseny döntőjébe jutott Bodnár Péter 11.IB osztályos diákunk, aki Berlin nevezetességeiről szóló prezentációjával a 4. helyen végzett. Felkészítő tanárai: Kárpáti Noémi és Szencsák Erika tanárnők. 

Eredményéhez szívből gratulálunk!


2024.05.14.

TÁG-os érmek a Diákolimpia Sportlövészet Országos Döntőjén


2024. május 10-én Gyöngyösön rendezték meg a Diákolimpia Sportlövészet 2023/2024. tanév  Országos Döntőjét, ahol a Tóth Árpád Gimnáziumot négy tanuló képviselte.

A 10m légpuska 20 lövés V-VI.korcsoport lány kategóriában Vágner Lara I. helyezést ért el.

A 10m légpisztoly 20 lövés III-IV.korcsoport fiú kategóriában a Kiss Olivér 7.e, Parádi Kenéz Máté 8.g és Tárkányi Balázs 8.g összeállítású csapat ezüstérmet szerzett.A versenyzőknek szívből gratulálunk!

2024.05.13.

Latinos siker

Az Ábel Jenő Országos Latin Tanulmányi Versenyen Oskolás Zsombor 9. f osztályos tanuló 5. helyezést ért el.
Eredményéhez gratulálunk!
Felkészítő tanára: Biczóné Porcsin Judit

2024.05.09.

AJTP Országos Német Nyelvi Verseny  


Ismét megrendezésre került a pápai Türr István Gimnázium szervezésében az AJTP országos német nyelvi versenye írásbeli és szóbeli fordulóval, melyen két diákunk indult és nagyon szép eredményeket ért el, Farkas Gergő János 2. helyezett lett, Kiss Marcell 10. helyen végzett. Mindketten a 11.a osztály tanulói.

Felkészítő tanáruk Szencsák Erika tanárnő volt.

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2024.05.03.

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny  


Április 27-én rendezték meg Szolnokon a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjét, melyen Ander Mira Réka, Batár Hanna Dóra és Kertész Réka 8.g osztályos tanulók az 5. helyet szerezték meg a 7-8. osztályos kategóriában. 


Felkészítő tanáraik: Asztalos-Derecichei Eszter és Várallyainé Balázs Judit. 


Eredményeikhez szívből gratulálunk!

2024.05.02.

Sokoldalú tehetség


2024. április 18. és 21. között zajlott le a Szép Magyar Beszéd Verseny Kárpát - medencei döntője a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban, ahol iskolánkat Vásárhelyi Éva 11. f osztályos tanuló képviselte. A nagyszabású rendezvénysorozaton Éva kiemelkedő teljesítményét a zsűri "Az Anyanyelvápolók Szövetsége Különdíjával" ismerte el. Nem ez az egyetlen verseny, amelyen Vásárhelyi Éva az utóbbi időben szép sikereket ért el. Kiváló versmondónk több más megmérettetésen is eredményesen szerepelt.      

Segítő tanárai: Balláné Sárosi Ágnes, Gyermánné Huga Ibolya, Dorner Eszter, Toma Adrienn

Mindezeken kívül Éva vívóként a páston is remekül teljesít

Felnőtt Vidékbajnokság, Szolnok:

-csapatban I.hely

-egyéniben 6.hely

Országos Diákolimpia Döntő, Budapest:

-párbajtőr egyéni III.hely

-párbajtőr csapat II.hely

-kard csapat III.hely.


Teljesítményéhez szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

2024.04.29.

TÁG-os sikerek a tenisz diákolimpia vármegyei döntőjében Berettyóújfaluban

A 2 naposra (2024.04.25-26.) elhúzódó tenisz diákolimpiai vármegyei döntőben nagyon szépen teljesítettek iskolánk teniszezői. A vármegyei döntőn elinduló 9 diákunkból 6-an (Ruszthi Loretta, Mátyus Marcell, Kiss Dominik, Eszenyi Tamás, Ujlaki Gábor, Szabó Illés) beverekedték magukat az országos döntőbe. Az életük első hivatalos mérkőzésein pályára lépő hetedik osztályos lányok (Eszenyi Eszter, Domokos Délia) rengeteg hasznos tapasztalattal gyarapodtak. Sajnálatos módon az azonos korosztályban pályára lépő Eszenyi Tamás és Kovács Marcell közül csak egy juthatott tovább, a nap végén, a több, mint másfél órás mérkőzésen Eszenyi Tamás győzedelmeskedett. 

Minden résztvevőnknek szívből gratulálunk!

Felkészítő, Kozák István testnevelő tanár. 

2024.04.29.

Kézilabda Diákolimpia

A hat csapatos megyei kézilabda tornán magabiztos játékkal győztes a TÁG fiú kézilabda csapata!

Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

2024.04.26.

Savaria országos történelem verseny

2024. április 19-20. között rendezték meg Szombathelyen a Savaria országos történelem verseny döntőjét. Iskolánkat a vármegyei döntőt megnyert Oskolás Zsombor 9.f osztályos tanuló képviselte. Zsombor kiváló versenyzéssel az írásbeli és szóbeli fordulót követően az előkelő III. helyezést érte el. Felkészítő tanárai Dr. Velkeyné Balázs Mariann és Ilyés Gábor.

Teljesítményéhez szívből gratulálunk!

2024.04.26.

TÁG-os sikerek a Diákolimpia - Sportlövészet vármegyei döntőjén

A sportlövészet diákolimpia Hajdú-Bihar vármegyei döntőjét 2024. április 12-én rendezték meg, melyen a Tóth Árpád Gimnázium négy tanulója is érmet szerzett. Eredmények:

Légpisztoly 20 lövés III-IV. fiú korcsoportban I. helyen végzett Kiss Olivér 7.e osztályos diák.

Ugyanebben a versenyszámban aranyérmes lett a Kiss Olivér 7.e, Parádi Kenéz Máté 8.g, Tárkányi Balázs 8.g  összeállítású csapat.

Nyíltirányzékú légpuska 20 lövés III-IV.fiú korcsoportban bronzérmet szerzett Parádi Kenéz Máté 8. g osztályos tanuló.

Nyíltirányzékú légpuska 20 lövés V-VI. lány korcsoportban  Vágner Lara első helyezést ért el.

Mindannyian továbbjutottak a 2024.május 10-én Gyöngyösön megrendezésre kerülő országos döntőbe. Gratulálunk!

2024.04.26.

Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny országos forduló 2024

A Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott diákjaink a következő helyezéseket érték el: Pénzes Botond (10D) – 22. , Vass Gábor György (10E) – 34., Tar Levente (10D) – 36, Nagy Zsombor (10D) – 52. Gratulálunk a szép eredményhez.

2024.04.24.

TUDOK 2024 DÖNTŐ

2024. április 19–20. között rendezték meg Kaposváron a Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét. Iskolánkat két diák is képviselte, akik kiemelkedő eredményeket értek el. 

Gólián Viktória 11.a osztályos tanuló Történelem, család- és életpályakutatás szekcióban „Komádi kincsei- Komádi fehér- és vászonhímzése” című munkája Nagydíjban részesült. Felkészítő tanára Balláné Sárosi Ágnes. 

Faggyas Flóra, a 11.b osztály tanulója, Mikrobiológia, molekuláris biológia, gomba- és növénytan szekcióban „Aspergillus terreus és az itakonsav: egy zöldebb jövőért” című kutatásával Különdíjas lett. Témavezetői Bíró Vivien és Márton Alexandra. Tanárai Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Sárközi Bianka.

Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

2024.04.23.

Fenntarthatósági témahét

Április 22-26. között iskolánk Fenntarthatósági témahetet szervez, melynek célja felhívni a közösség figyelmét a szűkebb és tágabb környezetünket fenyegető veszélyekre, választ találni az előttünk álló kihívásokra, ötleteket adni egy fenntartható életmód megvalósítására.

Várunk minden érdeklődőt programjainkon, melyekről itt tájékozódhattok.

Köszönjük a szervezést Szűcsné Kerti Anita és Molnár Edit tanárnőknek, valamint a 10.g osztálynak!


2024.04.22.

Kiváló eredmények az Arany János Tehetséggondozó Program Mentovich Ferenc Természettudományi Versenyén

A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban megrendezett komplex természettudományi verseny döntőjében nagyon eredményesen szerepeltek diákjaink. Tanulóink elméleti, laboratóriumi feladatokban és a Környezetvédelem a háztartásban címmel készített prezentációjuk előadóiként mérhették össze tudásukat az Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló más fiatalokkal.

A 9.a-ból Szabó Katica a 3. helyen végzett, míg Cserpák Dorka elhozta a Legjobb előadónak, Papp Levente Boldizsár a Legjobb kísérleti fordulós diáknak és El-Ghatas Ziad 9/AJTP.a osztályos tanuló a Legjobb elméleti fordulót író diáknak ítélt díjat.

Felkészítő tanáraik: Szűcsné Kerti Anita, Szemerédyné Baksa Zsuzsánna, Rajtik Zsófia, Molnár Edit, Oláh Ádám.

Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

2024.04.22.

Sikeresen megújult a TÁG IB Diploma Programme akkreditációja

Mindenkit örömmel értesítünk, hogy az IBO (International Baccalaureate Organization) szervezete  újabb 5 évre akkreditálta a Tóth Árpád Gimnázium IB Diploma Programme már 10 éve működő képzését.
A kötelező, egy éven át tartó, megújító akkreditációs folyamat vezetője, összeállítója és megalkotója (az IB DP program koordinátora) Kovácsné Ilyés Ibolya tanárnő volt, a program fejlesztési terveinek kidolgozását Csordás Mária tanárnő készítette.
Köszönetet szeretnénk mondani nekik, illetve az IB DP képzésben tanító valamennyi kollégának az akkreditáció hivatalos megújításában nyújtott segítségért. A folyamat során a TÁG IB DP képzése számos tekintetben pozitív megerősítést kapott. Dicséret illette a folyamatos, világátlag feletti érettségi eredményeket, a továbbtanulási arányokat, a projekt, illetve érdeklődés alapú oktatást, a nemzetközi szemléletmódot, a diákok iskolai jólétének javítására irányuló fejlesztési programot, a képzés közösségi szolgálati tevékenységét. 


Az eredményhez gratulálunk, és továbbra is várunk minden érdeklődő diákot az IB DP képzésünkre.


2024.04.19.

Tóth Árpád Nemzetközi Szavalóverseny

Hagyományainkhoz híven Tóth Árpád születésére emlékeztünk 2024. április 16-án a nemzetközi szavalóversennyel. A diákoknak egy szabadon választott verset kellett előadniuk. A zsűri elnöke Bakota Árpád volt, a Csokonai Színház művésze, aki értékes módszertani kiselőadást is tartott a tizenkilenc versenyzőnek. Az eredmények:

7-8. évfolyam

I. díj: Kerékgyártó Zsuzsanna, Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
II. díj: Czeglédi Dóra, Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

9-10. évfolyam

I. díj: Figus Illés Dániel, Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium
I. díj: Schvarzkopf Lujza, Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
II. díj: Babály Dániel, Svetits Katolikus Gimnázium
III. díj: Mester Dóra, Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

11-12. évfolyam

I. díj: Vásárhelyi Éva, Tóth Árpád Gimnázium

Minden résztvevőnek gratulálunk!

2024.04.18.

TÁG-os siker a kecskeméti Országos AJTP Történelemversenyen

2024. április 15-16. között Kecskeméten került sor az Országos AJTP Történelemverseny megrendezésére. Iskolánkat két csapat képviselte. A diákok érdekes programokon vehettek részt, megtekintették a felújított városházát és egy interaktív hangszerkiállítást is meglátogattak. A versenyen rekordszámú csapat indult, de így is sikerült dobogós helyet elérni. 3. helyen végeztek a 9.a osztály tanulói: Antal Máté Zoltán, Gaszparjan Ruben Bálint és Györfi Ádám. Felkészítő tanáruk Zsíros Tünde tanárnő. A 9/AJTP.a osztályt Géczi Miriam Éva, Nagy Alexandra és Nagy Levente tanulók  képviselték, felkészítőjük Ilyés Gábor tanár úr volt; ők a 11. helyen végeztek. Szívből gratulálunk a szép eredményekhez!

2024.04.18.

Spanyolos siker

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hispanisztika Tanszéke a budapesti Cervantes Intézetnek, a budapesti Spanyol Nagykövetség oktatási irodájának és több dél-amerikai nagykövetségnek a közreműködésével minden évben tanulmányi versenyt hirdet a hispán világ kulturális sokszínűségének bemutatására. 

Az idei évben április 12-én adták át a Hispán Világ Kulturális Öröksége Verseny díjait. A szegedi ünnepségen tiszteletét tette Chile, Ecuador, Kolumbia, Mexikó, Peru és Venezuela nagykövete is.

Az országos középiskolai versenyen gimnáziumunk két csapatát is díjazták: Daróczi Liza, Miskei Zsófia és Szilágyi László Bence 12. d osztályos tanulók harmadik helyezést értek el, míg a Kovács Ágota Csenge (12. e.), Tóth Hanna (12. d) és Tóth Panna (12. IB) alkotta csoport pályamunkáját első díjjal jutalmazták. Mentortanáruk: Szücsné Balogh Judit

A diákok kiváló eredményéhez gratulálunk! 

2024.04.16.

Emelt és középszintű érettségi előkészítők a 2024/2025-ös tanévben

Kedves Tizedikes és Tizenegyedikes Diákok! Az alábbiakban olvashatjátok, hogy a következő tanévben milyen emelt és középszintű érettségi előkészítők közül választhattok. Megnézhetitek, hogy milyen időpontban, és várhatóan mely pedagógusok fogják a foglalkozásokat tartani. Arról is tájékozódhattok, hogy hány foglalkozást kell illetve lehet felvenni. A foglalkozásokra online kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni április végén a honlapon keresztül. Addig fontoljátok meg, mit szeretnétek választani!

A leendő 11. évfolyam számára hirdetett emelt és középszintű érettségi előkészítők a 2024/2025-ös tanévben

A leendő 12. évfolyam számára hirdetett emelt és középszintű érettségi előkészítők a 2024/2025-ös tanévben

Fenyősné Kircsi Amália intézményvezető

2024.04.11.

2024.04.11.

Nemzetközi Érettségi Diploma Program (IB) felvételi jegyzék

A Nemzetközi Érettségi Diploma Program (IB) 2024 szeptemberében induló 11.IB osztályának felvételi vizsgái lezajlottak. Az osztályba első fokon 18 tanuló felvételére van lehetőség. A  jelentkezők OM azonosítóját, rangsorban elfoglalt helyét, illetve felvételi összpontszámát tartalmazó felvételi jegyzék az alábbi linken érhető el. A felvételi döntésről szóló határozatokat a tanulók törvényes képviselői (valamint a nagykorú tanulók) részére postai úton küldjük meg.

A döntés ellen (a határozatokban részletezett módon és határidővel)  a nagykorú tanuló vagy a kiskorú tanuló törvényes képviselője eljárást indíthat. Az eljárást megindító kérelmet a döntést meghozó intézmény vezetőjéhez (Fenyősné Kircsi Amália Márta igazgató) kell benyújtani, de a Debreceni Tankerületi Központ vezetője (Türk László tankerületi igazgató) részére kell címezni. A jogorvoslati kérelmet az erre rendszeresített nyomtatvány felhasználásával kell elkészíteni. A nyomtatvány letölthető innen.

2024.04.10.

Sikerek a Festival d'Italiano Országos Olasz Nyelvi Találkozón

A 2023/24-es tanévben a Tóth Árpád Gimnázium adott otthont az idén 50. születésnapját ünneplő Festival d’italiano Országos Olasz Nyelvi Találkozónak. A  kétnapos rendezvényen 54 hazai középiskola közel 650 diákja mérte össze nyelvi és kulturális ismereteit. Iskolánk tanulóinak a szervezésen és lebonyolításon túl a versengésre is maradt ideje és energiája, így több kategóriában is sikeresen szerepeltek.

Vitéz Kata és együttese: 1. helyezés, könnyűzenei kategória, felkészítő tanára: Runyóné Szabados Éva tanárnő.

Vásárhelyi Éva: 2. helyezés, versmondás kategória, felkészítő tanára: Toma Adrienn tanárnő.

Bugán Lolita, Kertész Dóra,  Kopcsó Bíborka, Kóti Anna 3. helyezés, kultúrtörténeti vetélkedő, felkészítő tanár: Puskás Kata tanárnő.

Nagy Péter: dicséret, élőbeszéd, felkészítő tanára: Simon Erika tanárnő.

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny országos döntő - eredmény

Április 5-7. között rendezték meg az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny országos döntőjét Debrecenben. Iskolánkat 4 tanuló képviselte. Az írásbeli és gyakorlati forduló után a következő eredmények születtek:

I.B kategória:

23. Zsandár Zénó Szabolcs - 9.c

24. Gergely Mátyás - 9.c

II.B kategória:

19. Vasas Ádám - 10.g

28. Ládi Gréta - 10.g

Felkészítő tanár: Surányi László. Eredményükhőz szívből gratulálunk!

2024.04.09.

Semmelweis Egészségverseny (2023/2024) országos döntő - eredmény

Április 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap rendezték meg Budapesten a Semmelweis Egészségverseny országos döntőjét, ahol iskolánkat az “5sztrogének” és a “Szakácsok, fő az egészség” csapata képviselte sikeresen. A 3 online forduló és egy projekt feladat (emlékeztek az egészségügyi rizikó faktorokra?) elkészítése után juthatott a legjobb 36 csapat a döntőbe (a 800 nevezett csapat közül). A döntőn volt elsősegélynyújtással kapcsolatos gyakorlati feladat, helyes fogmosás bemutatása, alkohol- és drogprevenció a gyakorlatban, a dohányzás és szövődményeinek ismerete, helyes táplálkozás szabályainak ismertetése, egy védőoltás beadása, a betegutak és betegjogok ismerete és még számos izgalmas feladat. Az 5sztrogének végül a 13. helyen végzett. A csapat tagjai: Burnac Jasna Dóra, Orliczki Bettina (11.c), Birizló Csenge (10.c), valamint Juhász Rebeka, Papp Anna a (10.g) osztályokból. Felkészítő tanáraik: Novák Veronika, Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Szűcsné Kerti Anita. A Szakácsok, fő az egészség csapat végül a 15. helyen végzett, csapattagok: Koncz Borbála, Nagy Blanka, Ruszthi Loretta (11.g) és Balogh Tímea Petra és Vrancsik Emma (10.g) tanulók. Felkészítő tanáraik: Szemerédyné Baksa Zsuzsánna és Szűcsné Kerti Anita. 

Eredményükhöz szeretettel gratulálunk!

2024.03.26.

TÁG-os siker a DE Gyógyszerésztudományi Karának Természettudományos Versenyén

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Természettudományos Versenye, a GYKTV. A rendezvény a középiskolások körében országszerte nagy népszerűségnek örvend. A jelentkező diákok a verseny első fordulójában a kedvenc kísérletüket mutatták be videó formájában. A második fordulóba továbbjutott tanulók 4 feladatban, többek között gyógynövény felismerésben, fizikai és kémiai számításokban, természettudományos kvízben és egy légfertőtlenítő spray elkészítésében mérethették meg magukat.

A versenyen III. helyezést ért el Veress Hunor Ferenc, a Tóth Árpád Gimnázium diákja. Felkészítő tanárok: Kiss Andrea és Hotziné Pócsi Anikó. 

2024.04.09.

III. helyezés a nyelvvizsga versenyen


Az Ebesi  Arany János  Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola által meghirdetett komplex középfokú angol próbanyelvvizsga versenyen III. helyezést ért el Parádi Kenéz Máté 8. g. osztályos tanuló. 

Felkészítő tanára: Balogh-Szikora Ildikó.

Az elért eredményhez gratulálunk!

2024.04.10.

Népzenei verseny Kazincbarcikán

A 2024.március 20-án Kazincbarcikán megrendezett III.Regionális Népzenei versenyen Boros Gábor 8.g osztályos diákunk Külön díjban részesült. Kiváló eredményért gratulálunk!

2024.03.26.

Iskolánk csatlakozott a "Milliólépés az iskoládért" program "Zöld" kihívásához

A "Milliólépés az iskoládért" program idei kiírásának egyik újdonsága, hogy meghirdetésre került az un. "Zöld program", amely szerint szeretnék, ha minél többen valamilyen környezetbarát (kerékpár, roller, gyalog) megoldással közelítenék meg az iskolájukat. Ehhez a kihíváshoz csatlakozott iskolánk is. Mi a teendő? Letölteni a telefonodra a "Milliólépés" applikációt, a regisztráció után kiválasztani az iskolánkat, csatlakozni valamelyik csoporthoz (osztályok, vagy támogatói csoport), majd amennyiben valamelyik zöld módon jársz iskolába, bejelölni az applikációban.

A program végén (2024. június elején) kisorsolnak 30 iskolát, akik 250.000.- HUF-t kapnak. 

Gyere, csatlakozz! Hajrá TÁG! 2024.03.26.

TÁG-os siker a fekvenyomó diákolimpia országos döntőjében

2024. március 23-24-én Budapesten került megrendezésre a fekvenyomó diákolimpia országos döntője. Bagossi Lilla 75 kg-os eredménnyel diákolimpiai bajnok lett. Varga János és Ivánfai Koppány a dobogó 3. fokára állhatott fel. Király Nándor a népes mezőnyben a 6. helyen végzett. 

A TÁG-os csapatot Tömöri István testnevelő tanár kísérte el. 

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

2024.03.26.

Latinos siker

A Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Verseny országos döntőjében Oskolás Zsombor 9. f osztályos tanuló 1. helyezést ért el.
Kiváló eredményéhez gratulálunk!
Felkészítő tanára: Biczóné Porcsin Judit

2024.03.25.

Vágner Lara az Év Sportolója

A Nemzeti Versenysport Szövetség Év Sportolói Gáláján -  amely 2024 február 28-án Budapesten került megrendezésre - Vágner Lara, a Tóth Árpád Gimnázium 10.f. osztályos tanulója a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetségben elért kiemelkedő eredményei alapján az Év Sportolója 2023. díjat vehette át Dr. Schmidt Ádám Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős államtitkárától, illetve Dr. Mészáros János a Nemzeti Versenysportszövetség elnökétől.

Gratulálunk kiváló diákunknak!

2024.03.20.

TÁG-os diákok művei a TETT pályázatán

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. 6–18 éves diákoknak hirdetett meg természettudományos ihletésű mese- és novellaíró pályázatot. A pályázatra több mint hatszáz alkotás érkezett. A mesék közül a zsűri a leginkább figyelemreméltónak talált 76 alkotás szerzőit azzal ismeri el, hogy a meséik meg fognak jelenni a TETT soron következő antológiájában. Iskolánkból Szabó Diána 10.d osztályos tanuló és Boros Gábor 8.g osztályos tanuló meséje is olvasható lesz az antológiában. Gratulálunk!

A pályázatról, a díjazottakról és a díjátadóról információk az alábbi linken olvashatók.

2024.03.18.

Osztályterem-szépségverseny

Az októberben meghirdetett Osztályterem-szépségverseny eredményhirdetése megtörtént. 

A dobogós helyezések odaítélésében a háromtagú zsűri az alábbi konszenzusra jutott:

I. helyezést ért el a 10. c és 10.d osztály holtversenyben,

II. helyezést nyert el a 9/AJTP.a osztály, illetve

III. helyezést szerzett a 10.e osztály.

Kiemelkedő szépítő munkájukhoz szeretettel gratulálunk!

Az osztályfőnöki munkaközösség

2024.03.18.

Junior Debrecen Városkártya

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Debrecenben működő köznevelési intézményekben tanulói jogviszonnyal rendelkező 6-14 év közötti tanulók részére ingyenes helyi közösségi közlekedési bérletet biztosít. A bérlet használatára 2024. április 1. napjától a már meglévő Debrecen Városkártyán, illetve akinek nincs Debrecen Városkártyája, vagy aki különálló kártyán szeretné használni a bérletet, az újonnan létrehozandó Junior Debrecen Városkártyán keresztül van lehetősége annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a tanuló a 14. életévét betölti. 

A Junior Debrecen Városkártya kiállításához szükséges Adatkezelési tájékoztató ezen linken érhető el.

2024.03.12.

Siker a Kézilabda Diákolimpián


Az V-VI. korcsoportos 'B' kategóriás Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőn a lányok Balatonfüreden, a fiúk Tatán versenyeztek 2024. március 08-10. között.

A lány csapat a 2. helyen, a fiú csapat a 4. helyen végzett. 

Felkészítő tanárok: Hegedüs Gábor és Ráthonyi Attila 


Eredményeikhez szívből gratulálunk!

2024.03.12.

A csapat tagjai (lányok):

1. Balázs Bianka

2. Bíró Noémi

3. Dánielfy Diána

4. Erdélyi Zsuzsa

5. Hajdu Katalin

6. Hegedüs Dóra

7. Károlyi Tímea8. Kertész Réka

9. Kulcsár Hanna

10. Majosi Anna

10. Varga Boróka

11. Varga Lili

12. Vrancsik Emma

A csapat tagjai (fiúk):
1. Ambrus Balázs

2. Berki Bence

3. Borsi Bálint

4. Csalánosi Márk

5. Frank Dávid

6. Kapusi-Rentka Donát

7. Magyar Bence


8. Magyar Márton

9. Molnár Attila

10. Mosolygó Ábel

11. Némedi Dávid

12. Szepesi Vince

13. Szőke Dániel

Országos Állategészségügyi Verseny - országos döntő

Péntektől vasárnapig rendezték meg Budapesten az Országos Állategészségügyi Verseny országos döntőjét az Állatorvostudományi Egyetemen, ahol iskolánkat Bálint Míra, Kovács Zsombor és Szabó Panna Éva képviselte a 10.c osztályból. A 3 online forduló és két kreatív feladat elkészítése után lehetett a döntőbe jutni, ahova az országból 10 csapat kapott meghívást (198 nevezett csapat közül). A versenyen ízelítőt kaphattak az állatorvoslás és gondozás mindennapos teendőiből, de voltak anatómiai és mikrobiológiai kísérletek is. Végső összesítésben az előkelő 6. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk: Dr. Szűcsné Kerti Anita tanárnő

Eredményükhöz szeretettel gratulálunk!

2024.03.11.

ÚJABB SIKER A TUDOK KONFERENCIÁN

Gólián Viktória, iskolánk 11.a osztályos tanulója a Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-medencei Konferencia Humán- és társadalomtudományi Tematikus Konferenciáján a verseny döntőjébe jutott. Teljesítményéhez szívből gratulálunk! 

Felkészítő tanárai: Balláné Sárosi Ágnes és Gyermánné Huga Ibolya

2024.03.11.

SIKER A TUDOK KONFERENCIÁN

Iskolánk 11.b osztályos tanulója - Faggyas Flóra - a Debreceni Egyetem Biomérnöki Tanszékén végzett kutatómunkáját mutatta be a tematikus  konferencián. Előadásából megtudhattuk, hogyan "foghatók hatékonyabb munkára" az Aspergillus terreus nevű gombák, amelyek egy itakonsav nevű anyagot termelnek. Ezzel a termékkel a jövőben akár kiválthatók a kőolajszármazékok és még a rákos megbetegedések gyógyításának alternatívája is lehet. Flóra nagy örömünkre továbbjutott a Tudományos Diákköri Konferencia Kárpát-medencei döntőjébe. Teljesítményéhez szívből gratulálunk! 

Témavezetők: Bíró Vivien, Márton Alexandra (DE Biomérnöki Tanszék)

Szaktanárai: Szemerédyné Baksa Zsuzsanna és Sárközi Bianka

2024.02.15.

Vízi vándortábor  -  Részletek itt

Vízi Vándortábor videó.mp4

2024. 02.29.

Asztalitenisz házibajnokság indul


Asztalitenisz házibajnokságot szervezünk a TÁG közösségének.

Versenyszámok: lány-fiú egyéni, lány-fiú páros.

Lebonyolítás: a nevezések függvényében kerül kidolgozásra.

A mérkőzések lejátszása a következőképpen történhet: kedden, csütörtökön a  8-9. órai délutáni testnevelés foglalkozáson teremben, vagy az udvaron található asztalokon egy szimpatikus időpontban. A mérkőzések 3 nyert szettig tartanak, 1 szett 11 pontig, kettessével adogatva.

Jelentkezni a házibajnokságra 2024. február 24-ig (péntek) az "A" oldali testnevelő tanáriban Kozák István testnevelő tanárnál lehet.

2024.02.13.

Siker az ERASMUS akkreditációs pályázaton

Iskolánk Erasmus- akkreditációs pályázatot nyert el. Ennek odaítélése igazolja, hogy a pályázó intézmény tervet dolgozott ki magas színvonalú mobilitási tevékenységek megvalósítására. 

A Tóth Árpád Gimnázium tanárai, munkatársai és diákjai 2027 végéig nemzetközi projektekben vehetnek részt, mellyel hozzájárulnak intézményünk szakmai fejlődéséhez.

A program keretén belül a diákok nemzetközi környezetben, külföldi tanulókkal dolgozhatnak különböző projekteken, dolgozóink pedig továbbképzéseken, szakmai látogatásokon, tanítási gyakorlatokon vehetnek részt.

2024.01.24.

Személyes órarend a KRÉTA felületen

Kedves Diákok! A KRÉTA  elektronikus naplóban ellenőrizhetitek a személyes órarendeteket. Ott láthatjátok, hogy milyen közép- és emelt szintű érettségi előkészítőkre jártok a kérelmek elbírásása után. (A foglalkozások névsorai, időpontjai, helyszínei itt is megtekinthetők.)

Szintén a személyes órarendetekből láthatjátok, mely délutáni testnevelés órákon kell részt vennetek. Akik nem töltötték ki az űrlapot, vagy adták le határidőre a kék füzetet, azokat beosztottuk azokra a foglalkozásokra, ahol még volt hely. 

A szakkörök és egyéni foglalkozások időpontjait és helyszíneit itt nézhetitek meg. 

2023.09.13.

Elfelejtett jelszó TÁG-os e-mail címhez

Új jelszót TÁG-os e-mail címhez az alábbi linken keresztül igényelhet az, aki elfelejtette.
(Nem automata rendszer küldi az új jelszót azonnal, hanem kézi adatellenőrzésen megy át a kérelem, ami több időt vesz igénybe!)

2023.08.28.

Hiányzás - orvosi, szülői igazolások feltöltése a TÁG Kréta rendszerbe

Tisztelt Szülők! A tanulók iskolai hiányzásával kapcsolatban kérjük olvassák el ezt a tájékoztatót.

 Az orvosi igazolások, ill. szülői igazolások Krétába történő feltöltésének lépéseiről szóló útmutató megtalálható a fenti linken és a honlapunkon, a Szülők menüpont - E-ügyintézés oldalán. Ezen az oldalon sok, a Kréta szülői használatát bemutató videóra mutató link is található. Amennyiben a Kréta használatával kapcsolatos segítségre van szükségük, kérjük keressék fel ezt az oldalt. Köszönjük. 

2023.09.05.