Sítábor

Sítábor a Tóth Árpád Gimnáziumban

Több éves hagyománya van a TÁG-os sítáboroknak. Minden évben december utolsó tanítási hetében-a haladó sielőkkel- Olaszországba utazunk a Va ldi Fiemmei völgybe. Az utazás a PANORAMA TOURS 54 személyes emeletes buszával történik.

A szállásunk Bellamonten 1372m magasan van egy minden igényt kielégítő fürdőszobás, WC-s 4-5 ágyas szobákban. Az ott tartózkodás ideje alatt félpanziós ellátásról magyar személyzet gondoskodik. Az ellátás kitűnő és igény szerinti.

A tábor ideje alatt csocsó, asztalitenisz, és póker bajnokságot szervezünk.

A sielés minden nap 9.00-16.00-ig négy csoportban tanári felügyelettel zajlik. A sielés közben tudásszint szerint oktatás is történik. Ehhez a sirégióhoz 4 sipálya több mint 100 km hosszú pályája tartozik. Az első nap a 2km-re levő bellamontei pályán melegítünk be. Minden tudás szintnek megfelelő pályarendszerhez, buborékos ülőfelvonók tartoznak.

A kedvenc pályáinkra a második naptól kezdve járunk, Predazzo, Pampeago, Obereggen hegyeit összekötik a sípályák és oda-vissza sielhetőek az 50 km hosszú pályarendszer. A sítábor végén síversenyen mérik össze tudásukat tanulóink.

Erről a táborról egy rövid összefoglalót tekinthetsz meg.

A tanév második felében januárban a kezdőkkel az ausztriai Lackenhofra utazunk, ahol elsajátíthatják a sielés alapjait tanulóink. Pályaszállásunk van a Sonnenhof Hotelben lakunk, ahol félpanziós ellátás, szauna áll rendelkezésünkre. Aki részt vesz a kezdő táborban az már a következő évben elvisszük a haladó táborba.

Tanulóinknak ingyenes síoktatást, sífelszerelést (cipő, sisak, bot, léc) biztosítunk.

Az élmény leírhatatlan. Kezdjél el gyűjteni! Takarékoskodj!!

Várunk jövőre is…..


Testnevelési Munkaközösség


Kedvcsinálónak egy letölthető film a 2011-es sítáborról (800MB)