Pályázati lehetőségek

Az ISKOLAI, ÓVODAI PARTNERSÉGEK (KA229) pályázat 2 évre szól és diákok dolgozhatnak majd egy nagyszabású közös projekten más ország középiskoláival. (Bornem-Belgium, Braga-Portugália, Granollers - Spanyolország, Zlín-Csehország és Piacenza-Olaszország). A projekt során a diákok tanáraik vezetésével digitális tananyagot, játékos feladatokat hoznak létre különböző témaköröket érintve. Ezek: kultúra, matematika, természettudományok, történelem, idegennyelv, földrajz és művészetek. Az elkészített feladatok később mindenki számára elérhetőek lesznek, és a résztvevő diákok egy nemzetközi tananyagkidolgozás szerkesztőivé válnak.

Az első évben (2019/2020) Spanyolországba, Csehországba és Belgiumba utazhat 6-6 diák, majd a következő tanévben (2020/2021) először mi fogadunk, majd megyünk Portugáliába és Olaszországba. Összesen 30-35 diáknak lesz lehetősége teljesen ingyen részt venni az 1-1 hetes találkozókon. Pályázni már nem kell, a pályázatot már megnyertük. Viszont a szakköri foglalkozások nagy részén aktívan jelen kell lenni. Az utazó diákok nem csupán kirándulnak, hanem feladatokat készítenek és oldanak meg, részesei lesznek egy nagy nemzetközi találkozónak és olyan élményekben részesülnek, melyet sosem felejtenek el. Egy-egy diáknál fognak majd lakni és ők is fogadnak, mikor mi leszünk a vendéglátók. A közös munkanyelv az angol, ezért egy alap kommunikációs szint mindenképp feltétele a részvételnek.

A mobilitások (utazások) végén kapnak egy Europass mobilitási igazolványt, amely későbbiekben a munkavállalásnál is előny lehet.

Az érdeklődő diákok keressék Balogh-Szikora Ildikó tanárnőt az angol szertárban, illetve érdeklődhet az angol tanáránál is.

Ha utazni nem szeretnél, csak majd diákot fogadni, vagy segíteni bármiben, akkor is szívesen látunk!

Várunk mindenkit szeretettel! Nincs olyan, hogy nem vagy elég jó! De az vagy! 😊

Szakköri foglalkozás: kedd: 7-8.óra B1.20