Miért a TÁG-ot?

Miért a TÁG?

Mert a város, sőt az ország egyik legnagyobb és legeredményesebb gimnáziuma már évtizedek óta.

Miért a TÁG?

Mert tanulni akarok. És mert tudom, hogy a TÁG-ban minden feltétel adott ahhoz, hogy tanulhassak. Csak rajtam múlik, hogy a gimnáziumi éveim alatt milyen szinten érettségizek, hány versenyen indulok és milyen nyelvekből szerzek nyelvvizsgát, hiszen a tanárok megtesznek minden tőlük telhetőt a színvonalas oktatásért és az emberré nevelésért.

Miért a TÁG?

Mert eséllyel akarok felvételizni felsőoktatási intézménybe, és tudom, hogy a TÁG-ban 95% fölötti a felvettek aránya.

Miért a TÁG?

Mert alapítása, 1956 óta egyetlen és legfontosabb célként azt fogalmazták meg a gimnázium pedagógusai, hogy a diákok nevelését szem előtt tartva segítenek abban, hogy a legtöbbet hozhassuk ki magunkból.

Miért a TÁG?

Mert az iskola 38. születésnapjára kapott a várostól egy olyan épületet, amihez hasonló nem sok található ebben az országban: az épületben megtalálhatók modern, korszerűen felszerelt termek, impozáns aula, három részre osztható sportcsarnok, tanuszoda, és mindezek akadálymentesen megközelíthetők!

Miért a TÁG?

Mert azt tanulhatom, amiben a legjobb vagyok, ami a legjobban érdekel: angol, német, olasz, biológia, kémia, matematika, fizika, informatika, magyar, történelem tantárgyak mindegyikéből van emelt szintű csoport.

Miért a TÁG?

Mert tudom azt, hogy ebben az iskolában jól mérik fel a diákok tudását és valóban olyan osztályzatokat kaphatok, amelyeket megérdemlek. Ezt bizonyítja, hogy az iskola (mind az 1150 diák) év végi tanulmányi átlaga 4,6 volt csakúgy, mint a végzősök érettségi átlaga.

Miért a TÁG?

Mert a tanulás után/mellett nagyon szeretek sportolni. Ebben a gimnáziumban pedig lehet kosárlabdázni, röplabdázni, focizni, floorballozni versenyszerűen, de hobbiszinten sokféle egyéb sportban is tudnak segíteni a testnevelők. Sőt, sítúrára is mehetek az iskolával, valamint évente több kiránduláson vehetek részt az ODK-s diákokkal és tanárokkal.

Miért a TÁG?

Mert tudom, hogy a tanuláson és a sportokon kívül ebben az iskolában lehet énekelni, versenyeken részt venni, színjátszókörbe járni, környezetet védeni, zenélni, iskolarádiót működtetni, újságot írni és szerkeszteni.

Miért a TÁG?

Mert tudom, hogy TÁG-osnak lenni sokat jelent. Én pedig egy olyan középiskolában szeretném eltölteni a gimnáziumi éveimet, ahol tanulhatok, ahol színvonalas programokon vehetek részt a tanórák után, és ahol büszke lehetek arra, hogy ebbe az iskolába járok, arra, hogy TÁG-os diák vagyok.